ОБЩЕСТВО

Масови шествия в София и страната в защита на традиционното семейство (ВИДЕО)

Масови шествия в София и страната в защита на традиционното семейство (ВИДЕО)

 

73504

 

 

Два протеста в столицата се проведоха срещу „София прайд“. И двата са съгласувани със Столичната община. Събитията се обявяват в защита на семейните ценности под надслов „Да запазим децата от разврата“, предаде БНР.

Горещото време не отклони участниците в протеста в защита на традиционното семейство. На трибуна пред сградата на Народното събрание – бившия Партиен дом, се събраха кора, които издигнаха лозунги и сини и червени балони, за да подкрепят възпитанието на децата в традиционни семейства. Има жени, облечени в булчински рокли и мъже със сватбени костюми.

Ето какво казаха присъстващите:

„Бихме искали българският народ да се осъзнае и да застане зад тези наши традиционни християнски ценности, така, че наистина децата да растат в нормални семейства, децата да имат своето място, да слушат родителите си. Родителите да имат правото да защитават своите деца и да ги възпитават.“

„Не сме хомофоби. Разграничаваме грешника от греха. Грешника обичаме, а греха мразим и не искаме тази мерзост да превзема България и да нанася допълнителни проклятия върху нашата любима нация.“

Към шествието се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По-рано пред пилоните на Националния дворец на културата се събраха млади хора с черни фанелки, привърженици на „Национална съпротива“.

В 18 часе те тръгнаха на протестното си шествие по предварително съгласуван маршрут по бул.“Витоша“, бул.“Княгиня Мария-Луиза“, „Дондуков“, „Цар Освободител“, ул.“Раковска“, ул.“Оборище“, до Паметника на незнайния воин с плакати „Да запазим децата от разврата“. Шествията са охранявани от многобройна полиция, за да не се стигне до сливането им и сблъсъци.

В 17 часа започна събирането на „Национална съпротива“ на пилоните пред НДК. Това са млади момчета, до 20 години, които не пожелаха да застанат пред микрофонана „Хоризонт“ и които обявиха, че са демократи и че са излезли да пият бира. Обединяваше ги това, че са с черни фанелки и надписи „Национална съпротива-България“.

Лидерът им Благовест Асенов каза, че вече 12 години протестират в деня на „София прайд“, защото са привърженици на традиционните семейни ценности и се обявяват против хомосексуализма.

„Хубаво е, че все повече хора ни подкрепят“.

В Бургас шествието се провежда за шеста поредна година. Близо 100 души, основно представители на протестански църкви, се включиха в защита на традиционното семейство. Те издигнаха плакати „Здраво семейство, здраво общество“, „Не на джендъридеологията“ и „Всяко дете заслужава мама и татко“. Шествието премина по главната улица „Александровска“ до площада пред сградата на община Бургас. Повечето двойки бяха облечени в сватбени рокли и костюми. Те се обявиха против парада“София прайд“:

„Семейството е мъж и жена, това е Божествения модел. Това е, което трябва да знаят децата ни и в това да бъдат възпитавани.“

„За по-голям и по-добър морал в България. Членуваме в протестантска църква в Бургас.“

„Християнското семейство служи на Бога!“

Шествия в защита на традиционното семейство между мъж и жена ще се проведе в още няколко големи града в страната – Пловдив, Варна и Русе. Организатори са Националната асоциация „Поход за семейството“ в партньорство с протестански църкви.

Навсякъде участниците ще приемат обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките. В различните градове ще има различни прояви, каза Нели Тончева от организаторите:

„Предвижда се рисуване от деца, певчески изпълнения, специално в Бургас ще има танц на семействата под звуците на духовата музика. Някъде ще се пуснат балони във въздуха с надпис „Да, семейство от мъж и жена“. Някъде хората ще са облечени или в сватбени облекла или в цветови, розови тениски за жени и сини тениски за мъже“.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024