Политика

Мика Зайкова: Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет! Бизнесът ще трябва да плаща на повече от 2 партии, за да му върви

Мика Зайкова: Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет! Бизнесът ще трябва да плаща на повече от 2 партии, за да му върви

 

big_1f91

 

 

 

Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет. Това каза финансовият експерт Мика Зайкова, цитирана от „Фокус„. Според нея ако това се случи ще остане само една партия. Предложението е далеч от американския модел, обясни Зайкова, като уточни, че то е анархия и корупция.

„Преди да въведем субсидиите пак имаше подобно нещо, само че тогава, за да му е добре на бизнесмена, да му е спокойно – плащаше и на едните, и на другите, за да му е спокойно. Който и да спечели, той все е на кяр. Работата е там, че сега бизнесът трябва да плаща на повече от две партии, защото нито една не може да спечели пълно болшинство и не може да дойде на власт сама.

 

Плащайки на повече от две партии, ще му остане ли на бизнеса част от печалбата или това, което иска да дари ? Първата ми мисъл беше, че няма да има възможност да прави дарения там, където наистина трябва“, поясни финансистът.

 
Според Мика Зайкова предложението за отвореното партийно финансиране е необмислено и прибързано. Въпросът за финансирането на партиите трябва да се обмисли така, че да има демокрация и многопартийност, добави финансовият експерт.

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024