Политика

Нинова: Искаме бързо отпадане на санкциите за районите, уж засегнати от чума по животните!

Нинова: Искаме бързо отпадане на санкциите за районите, уж засегнати от чума по животните!

 

Ninova2

 

 

 

 

Искаме по-бързо отпадане на санкциите за районите, уж засегнати от чума по животните, заяви в Ямбол лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

„Не ни е променена позицията от първия ден на уж заболяването. Спомняте си, че когато бяхме много активни по този въпрос ни обвиниха в държавен преврат. През цялото време и колегите депутати и аз поддържаме връзка с пострадалите хора, помагаме им с каквото можем по съдебните дела. Днес обсъдихме, попитах кмета Христов нещо ново има ли. И до днес няма неоспорими доказателства, че там имаше такова заболяване. Факт е, че стадото на Анна е все още живо и здраво и че жената се бори по съдебен ред да си докаже правата, е показателна. Отсрещната страна никога не ни предостави безспорни доказателства, че там има такова заболяване. Нашата позиция си остава същата“, посочи лидерът на БСП. Корнелия Нинова подчерта, че искането на БСП е по-бързо да се махнат санкциите, за да могат хората да търгуват свободно млякото и месото.

 

По темата за ямболското депо, Нинова отговори, че по-скоро чрез депутатите в парламента ще задават въпроси, за да се запознаят с информация от министерствата.
Във връзка със сделката за продажба на ЧЕЗ, лидерът на БСП отчете, че сделката е във фаза да се произнесат Комисията за финансов надзор (КФН) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). „Нашата позиция е тези държавни институции да си дадат мнението и становището. Ще изчакаме тяхното решение и становище. Нещо принципно, че БСП е за това такива стратегически обети, които са важни за националната сигурност и живота на хората, да бъдат държавна собственост. Не сме се отказали от нашата идея, залегнала във „Визия за България“ стратегически обекти от националната сигурност да бъдат държавна собственост. Конкретно по казуса да се произнасят КФН и КЗК“, допълни още тя.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024