Политика

Павлова: Имаме изключително качествени хора в листата – например Александър Йорданов

Павлова: Имаме изключително качествени хора в листата – например Александър Йорданов

 

ПАВЛОВАphpfl81pv_800x

 

 

От известно време витаеше във въздуха, че има напрежение между Борисов и Цветанов.

Това показа ясно, че между тях има загубено доверие, и то не е отскоро. За някои членове на партията това беше изненада, а за други – не.

 

 

 

 

Това каза Лиляна Павлова по повод отстраняването на Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ.

„Борисов ще отстрани всеки от партията, който си помисли, че има правото и желанието по какъвто и да било начин да злоупотреби с власт“, добави Лиляна Павлова пред БНТ.

 

 

 

 

Тя обяви за „прагматично“, а не за „жест“, решението на Мария Габриел да се откаже от мястото си като евродепутат, което пък прати в европарламента самата нея като седма в листата на ГЕРБ/СДС.

 

 

 

 

„Решението на Мария Габриел да се откаже от евродепутатското място е прагматично и е в полза на България. Днес разбрах за това, когато беше взето това решение. Не мисля, че решението на Габриел да се откаже от депутатското си място в ЕП е жест – напротив, това е изключително прагматично решение“, сподели Павлова.

 

 

 

 

„Не ми достигнаха 3000 гласа, за да вляза в ЕП, но има ли значение в коя минута влизаш в мача – дали в първата, или в десетата – важно е мачът да се играе. В политиката съм от над 10 години и изборите сега бяха важни със своите преференции, защото така хората могат да изразят своите симпатии за труда, който си положил през тези десет години“, сподели бившият регионален министър.

 

 

 

 

Според Лиляна Павлова коалицията ГЕРБ – СДС е „една добре работеща формула“. „Имаме изключително качествени хора в листата – например Александър Йорданов, който е представителят на автентичната десница. Важното е, че нашият отбор победи.

 

 

 

 

Вярвам, че това е една правилно протегната ръка от най-голямата център-дясна партия към автентичната десница и общата ни цел е да имаме обединено и силно дясно.

 

 

 

 

Не виждам нищо лошо в критиките на СДС към ГЕРБ, когато те са градивни и са в полза на стабилно управление. Смятам, че трябва да мислим за широко отваряне на ГЕРБ към дясното политическо пространство, ако искаме стабилно управление и успех на следващите парламентарни избори след две години“, допълни Павлова.

 

 

Източник: Епицентър.БГ

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024