Коментари

Свалете мръсните си ръце от Ботев и Левски!

Свалете мръсните си ръце от Ботев и Левски!

bo_le_800_1
Точно днес се намериха поредните палячовци, които да сквернят, да угодничат на деня, загърнати с Истанбулска конвенция и сребърен слугинаж. Да търсят малоумно продължение на безсмислието на ”изследователския” порив писал ли е Ботев ”Символ верую на българската комуна” или е фалшификат.

Жално и жалко е да четеш хора с научни степени и титли, които сипят отрова. Още по-тежко е да се блъскаш в тяхната пожелана неграмотност. Угодно за уродливите и опасни пориви на обществени отношения на XXI век.

 

 

 

 

Разбира се, че днешните пишурки знаят историята на XVIII век. Още по-сигурно е, че са чували, допускам някои чели Жан-Жак Русо и особено Франсоа Бабьов. Та Ботев в цялото си творчество сочи, че познава отлично събитията във Франция. Нима някой титулован идиот си мисли, че този буден и експлозивен млад човек не се е повлиял и не е изповядвал равенството, като тях? Дори за гилотината на Бабьов? До която така или иначе стига. Та това е поезията на Ботев. Парижката комуна е просто един етап от нея. Но силен знак.

 

 

 

 

Как мислите, Васил Левски е мечтал чиста, свята и справедлива република, защото се е събудил с тази идея в главата от студа в букурещката мелница и защото е бил нечут характер ли? Нима тези професори, упражняващи днес безсмислие не познават влиянието през целия XIX век на Великата френска революция от 1789 година?

 

 

 

 

Та Ботев и Левски са нейни чада. „Символ верую“ може да бъде препращан към появата на БСДП, но оттам нататък няма нищо общо. И ни най-малко с БКП и БСП. Единствено вярната препратка, е че човешката алчност ражда незабавно доказателства за утопия на идеята за равенство и братство.

 

 

 

 

Винаги са се намирали баданарки с катран за двамата. Някога, когато Професор Николай Генчев рисуваше светия и светъл образ на Левски, все се намираше някой, който с просташки присмех да отбележи, че не е бил толкова стока, щом си е лягал с монахиня Христина в Сопотския манастир. А с кого да го направи? С послушник Духоний в Троянския ли? Той стига до бесило, но и безсмъртие. Днешните автори са трупове дори в съмнителна биологична виталност.

 

 

 

Ботев бил вагабонтин, както са се изразявали в Народното събрание, след Освобождението по повод молбата на майката и съпругата му за надмизерна помощ. Цапан за битието си на просяк по букурещките улици. Защото духът не е за всекиму.

 

 

 

Те пречат. Ботев и Левски. Те излязоха от учебниците. Те са опасни. Те трябва да бъдат заровени отново. Защото са вечни.

 

 

 

ДОЛУ РЪЦЕТЕ! И ЗАМЪЛЧЕТЕ! СИРЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В 12 ЧАСА.

 

Петьо Костадинов

 

Фрог нюз

frognews.bg

 

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024