Личности

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

 

 

1561706789

 

 

Голяма част от президентството на Доналд Тръмп премина под сянката на обвиненията за намеса на Москва в изборите през 2016 година, на които той бе избран, но когато той бе призован от журналист да предупреди Путин да не влияе на американските избори, държавният глава го направи в шеговит стил, предава AFP, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Не се намесвайте в изборите, президенте, не се намесвайте“, заяви Тръмп с усмивка на лице, размахвайки шеговито пръст към руския лидер, докато двамата провеждаха преговори в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака в петък.

Путин не каза нищо и отговори на коментара с усмивка. Срещата им продължи 1 час и 20 минути.

Двамата лидери са обсъдили ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна, съобщи Белият Дом в изявление.

В съобщението се отбелязва също, че президентите са се съгласили, че подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон отговоря на интересите както на двете страни, така и на целия свят.

„Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят“, се подчертава в документа.

 

„Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай“, се отбелязва в изявлението.

Преди разговора Тръмп обяви, че очаква много интересна дискусия, включваща въпроси като търговията, въпросите на разоръжаването, протекционизма и др., като всичко ще бъде на основата на „много добрите взаимоотношения“, които ще имаме.

„Мисля, че резултатите от тази среща ще бъдат отлични“, коментира американският лидер.

„Не мога да не се съглася с г-н президента, имаме за какво да си поговорим, всички теми са обозначени“, отговори руският държавен глава.

„Не сме се виждали отдавна, от срещата в Хелзинки. Вярно е, че нашите служители поработиха доста и ни дадоха възможност да провължим това, върху което се договорихме в Хелзинки, така че благодаря и на двете страни“, подчерта Владимир Путин

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023