Коментари

Държат ни в контролирана мизерия. Да мислиш само как да си платиш все по-големите сметки и кредити

Държат ни в контролирана мизерия. Да мислиш само как да си платиш все по-големите сметки и кредити

ББ64ea28e7207b60f159579573bdea2330

 

 

 

ВИЖТЕ РЕАЛНОСТТА, КОЯТО НИ УБИВА

Отново скок на цените от днес.

 

 

За да не откачат от щастие пенсионерите от внезапния скок на пенсиите си и да се чудят как да си харчат парите. Интересно е, че цените скачат с доста по-големи темпове от заплати, детски и пенсии. До месец цените ще са се отразили на всички стоки. Всеки ден в магазина даваме мааааалко повече за стоките, които вчера сме купували. А сметките стават малко повече, отколкото ни позволява да живеем спокойно.

 

 

 

Битието определя съзнанието. Факт. И отново няма да говоря за тези, които имат късмета да са осигурени материално. Защото те са малка част от народа и то съсредоточена в няколко големи града.

 

 

 

Държат ни в контролирана мизерия. Да не се умира чак от глад, но никога да не можеш да си позволиш да мислиш за нещо друго, освен как да си платиш все по-големите сметки и кредити. Да нямаш пари да отидеш до София да протестираш. Защото всъщност там заплатите се държат високи, защото управляващите знаят, че в София е ключът. Само протести там могат да ги свалят. Хората от провинцията не могат да си го позволят. Още повече за няколко дни.

 

 

 

От ден на ден по улиците виждаме все по-възрастни хора. Да, моите уважения, всички ще сме такива. Но децата и младите хора къде са? Малко са. А възрастните като ги слушам, говорят само за болестите си, къде могат да намерят малко по-евтин хляб, как сами да си направят сирене или къде могат да вземат по-евтино лекарство. Нямат нито сили, нито средства да протестират срещу тези, които ги обричат на мъчителна агония.

 

 

 

Гледам и слушам политиците. Май вторачени в собственото се превъзходство над матрияла. Далеч от реалният живот. Вместо възмущение, протести, искания, получаваме вяли пресконференции за въпроси, които не интересуват никого. Реалността е такава – цените се повишават. Доходите не могат да ги стигнат. Младите хора не могат да приемат да работят за жълти стотинки и да живеят в мизерия. Затова се махат оттук.

 

 

 

 

Отиват да работят в държави, където за достоен труд получаваш достойно заплащане. И прилична пенсия след това, която ти позволява да живееш, а не да оцеляваш на ръба. И където държавата ти помага за децата, за образованието, където в болниците не те оставят да умреш на прага, където като ти оберат дома или някой продаде на детето ти наркотици, не подозираш полицията.

 

 

 

 

Това са важните неща. Вижте реалността. Грозна и уродлива е. И колкото повече се опитваме да не я гледаме, толкова повече ще се извращава. Докато се превърне в чудовище, което убива народа си.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Коментари

More in Коментари

big_big_1745

Кралев от ГЕРБ захапа младия председател на НС: Това ли е новият морал в политиката?

декември 4, 2021
istinata-triabva-da-se-kazva-350

Д-р Сардовски: Истината трябва да се казва. Ваксинираните са източник на предаване на вируса

декември 4, 2021
big_1c38

Аспарух Илиев: Комунизмът е виновен за това, че българите не вярват на ваксините и не разбират що е наука

декември 3, 2021
12c2771db6b45c7c9ab8f8b0539916d4

Много силна реч на Костадин Костадинов! Останалите – дежурни клишета и общи приказки

декември 3, 2021
714adacde9264912b02bf11f6b7e94aa

Обладаната от трагизъм Деси е знак, че в ГЕРБ парите намаляват

декември 1, 2021
KUKLA2

Хора, какво още ни чака в бъдеще?

декември 1, 2021