Политика

Кубрат Пулев: Имаме нужда от Ф–16 Block 70, за да служат Военновъздушните сили на майка България!

Кубрат Пулев: Имаме нужда от Ф–16 Block 70, за да служат Военновъздушните сили на майка България!

kubrat-pulev_1_
Българската боксова икона Кубрат Пулев изненадващо реши да влезе в ролята на експерт по стратегически анализи за нуждите на армията. На стената си във Фейсбук той написа:
„Пред паметта на предците ни, загинали за свободата и независимостта на България, нашите политици са длъжни да ни подсигурят една съвременна и боеспособна армия.
Мисля, че е крайно време българската армия да придобие нов облик, защото, няма как да бъдем фактор, без силна армия!
Аз съм българин и считам, че Военновъздушните сили на Република България заслужават най-доброто, модерен и нов многоцелеви самолет, какъвто е F – 16 Block 70.
Доколкото се запознах, F – 16 Block 70 са най-добрите и масово използвани самолети в Алианса, включително и Балканския регион използва този тип самолет.
Модернизация на армията трябва да има!
Стига се е отлагало във времето!
Пожелавам успех на военнослужещите от Военновъздушните сили и все така всеотдайно да служат на майка България!”

Думите му бяха разчетени от авиоексперти като нескопосан реверанс към САЩ и военния министър Красимир Каракачанов, тъй като боксьорът се оказа леко недоразбрал по темата за тази модификация на Ф-16.

Тя все още не е на въоръжение нито в Алианса, а още по-малко в страните от Балканския регион, както той се изразява. Единственото вярно нещо, е че този проект, който все още е на хартия, е подобрена версия на Ф-16 заради усъвършенствания радар. Безспорно е, че изтребителят  е добър боен самолет. Но да твърдиш, че той вече е в употреба, означава няколко неща. Първото е, че се изказваш неподготвен по тема, която ти е чужда. И второ – имаш интерес да пробутваш някакви  твърдения, за да се харесаш на някого.

 

Бившият шеф на МВР Богомил Бонев написа във фейсбук: „Ей го и тоя капацитет. Сигурно гъргоренето на две мисли из главата му е поставено като условие, та да му върнат лиценза за САЩ“. Журналисти, които отразяват военния ресор пък твърдят, че Кобрата се води на работа в МО и това може да се счете като подмазване  към военния министър.

Пулев може и да минава за добър на боксовия ринг, но авиационната материя му е доста чужда. И всеки опит да плува в нея изглежда гротескно. Сигурно щеше да „възбуди“ народа повече, ако вместо да пише небивалици за непознати за него самолети, беше признал има ли си ново гадже след фолкдивата Андреа. Всеизвестно е, че точно в тази материя Пулев плува в свои води.

 

 

 

loading...
0
Политика

More in Политика

мисиркиbig_199c

Борисов нарече „мисирки“ журналистите и прокле Радев: Който друг копае гроб, сам пада в него

февруари 4, 2020
роската59852_660_370

Активираха на пожар Плевнелиев: Президентът се провали с гръм и трясък, оплю държавата

февруари 4, 2020
снемам1580809377

ОФИЦИАЛНО СНЕМАМ ДОВЕРИЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, СЧИТАНО ОТ ДНЕС!

февруари 4, 2020
херо0801_sk4hl

Херо Мустафа с ексклузивна новина: Първи българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

февруари 4, 2020
Росен Плевнелиев БНТ

Плевнелиев: Ако Радев отиде на 9 май в Москва, ще наруши националния интерес на България

февруари 3, 2020
keremidchiev_bgnes

Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи

февруари 3, 2020