ОБЩЕСТВО

Министерството на туризма: Нормално е шезлонг и чадър да е 70 лв. , в Гърция е по-скъпо

Министерството на туризма: Нормално е шезлонг и чадър да е 70 лв. , в Гърция е по-скъпо

 

0307_9xesj

 

 

 

Министерството на туризма няма как да помогне с цените на чадър и шезлонг по Черноморието от по 70 лв. Това стана ясно от интервюто за bTV на началника на отдел „Контрол на концесионната дейност“ към ведомството Василка Цанева.

 

 

 

„Ами, в по-старите концесионни договори няма ограничение на максималната цена за чадър и шезлонг. А и непрекъснато се правят строги проверки на концесионерите на родните плажове“.

 

 

 

„От 1 юни до 1 юли са минали първите проверки и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. И в крайна сметка, пазарът трябва да определя цените“, каза служителката.

Според Константин Занев от Института за анализи и оценки в туризма обаче „цените у нас не са нормални“ и затова българинът предпочита Гърция.

 

 

 

 

„Българинът реално отива в Гърция, която има много голяма плажна ивица и там има много заведения, които държат плажове на концесия. И той е свикнал, че заплаща консумация, за която получава безплатно шезлонг и чадър. Докато у нас такова нещо почти не може да се види, нали е факт“.

 

 

 

Подчинената на министърката на туризма Николина Ангелкова твърди, че на големите плажове в Гърция цените за два шезлонга и чадър били поне 2 – 3 пъти по-високи от тези по най-големите курорти у нас.

 

 

 

„И когато се прави сравнение, е коректно да се прави сравнение между големите курорти в Гърция и големите курорти в България. Между малките населени места в Гърция и такива в България“.

 

 

„От Гърция ние също имаме извадка. На плажа в Атина комплектът е €90 в делничен и €100 в почивен ден. На Халкидики е по €50 комплекта“, твърди Цанева.

 

Евроком

 

https://eurocom.bg/news/article/normalno-e-shezglong-i-chadur-da-e-70-lv

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1559660567

МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

ноември 16, 2019
ваня григорова

КТ „Подкрепа“: Само в София има 400 кухи фирми, които източват болнични от НОИ (ВИДЕО)

ноември 16, 2019
photo_verybig_182245

Позор за Нов български университет! Кой, за Бога, даде диплома за висше на неграмотната Нора Недкова?

ноември 16, 2019
stoianka-mutafova-ostava-tezhko-966

Последни новини от ВМА за състоянието на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова

ноември 16, 2019
big_10e4

600 млн. лева за 13,2 километра участък от АМ „Струма”

ноември 16, 2019
boiko

„Дойче веле“: В България има пари за асфалт и самолети, но за лекари няма

ноември 16, 2019