Uncategorized

Румъния: Не ни приемат в Шенген заради корумпираната България

Румъния: Не ни приемат в Шенген заради корумпираната България

 

румzx860y484_1023390

 

 

В писмо до всички институции на ЕС в Брюксел, Румъния е поискала да бъде отделена от България незабавно, когато се гледат мерките за приемане на страните в Шенген и еврозоната.

 

 

Според румънското правителство и румънските евродепутати България е изостанала от Румъния чувствително във всички сектори и трябва да се разглежда самостоятелно не в пакет с българската държава, Румъния която само за последните три години е изпълнила всички мерки за прозрачност на съдебната система, за подобряване на живота на хората в Румъния и най-вече е свела корупцията в страната до нула.

 

 

 

 

Нашите граници са сигурна външна граница на Европа и ние нямаме пропуски в системите си, нашите служители са високвалифицирани и не допускат грешки, както често се случва в България, пише още в писмото, като се подчертават и разликите между България и Румъния, а именно:

 

 

 

В Румъния цените на електроенергията ги намаляваме, в България ги увеличават. В Румъния вдигаме минималната пенсия от януари 2020 година на 450 евро, в България тя е точно 120 евро. В Румъния имаме политици в затвора за корупция, в България всички са невинни. В Румъния инфраструктурата беше изградена с парите от еврофондовете от малки фирми във всички общини, които създадоха хиляди работни места за местните хора, в България тези пари се усвоиха от няколко човека близки до властта. В Румъния цените на лекарствата, храните и горивата се доближават до европейските, в България са много над тази граница на някои стоки и услуги. В Румъния нямаме нито една фалирала банка, докато в България имаме и такъв случай, по който все още се работи, но както сте наясно, надали и затова ще има виновни.

 

 

 

Законодателството на Румъния е съобразено изцяло с европейското, конкуренцията във всички сектори на икономиката ни създава работни места и все повече румънци предпочитат Румъния за живот и развитие, докато българите продължават да емигрират с бесни темпове към Европа.

 

 

 

 

Предвид всички тези обстоятелства ние, представителите на румънският народ считаме, че трябва да бъдем отделени от България в преговорите ни за Шенген и еврозоната, защото тази страна изостана много и ни пречи да продължим нашето развитие в европейското ни семейство. Разбираме вашето притеснение относно Румъния и България, но считаме, че България е причината поради, която не ни приемате в Шенген и еврозоната, затова и искаме да бъдем гледани като държави поотделно не в пакет, защото там не се работи реално нищо по мерките, а само се словоблудства по темата и вие сте лъгани всеки ден, че нещо се работи.

 

 

 

източник: https://xaknewsdaybg.blogspot.com/2019/07/blog-post_64.html

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

big_13

Неприятен ден, изпълнен със съмнения, а за една от зодиите стари отношения ще се пробудят като гръм от ясно небе

юли 10, 2019
анц10

Деси Радева на 50 (УНИКАЛНИ СНИМКИ НА ПЪРВАТА ДАМА)

юли 9, 2019
big_1458

Дачич към Борисов: Не съм ти приятел и няма на какво да ти завиждам, виж на какво е заприличала България

юли 8, 2019
big_5386

Чуден празник е днес! Две нетрадиционни имена черпят за покровителя на пчелите

юли 8, 2019
big_66024893_338380837061944_3196522396366405632_n

Хороскопът ви за днес – ето кои зодии трябва да внимават

юли 7, 2019
1562403907-zh1

Журналистка на Нова тв не издържа и се метна в ефир от 8 м височина! Проплака към майка си: Не се притеснявай…

юли 6, 2019