ОБЩЕСТВО

Сашо Диков: Ако стана шеф на БНТ – край на слугинажа, ще се задават най-неудобните въпроси

Сашо Диков: Ако стана шеф на БНТ – край на слугинажа, ще се задават най-неудобните въпроси

 

диковbig_11b6c

 

 

 

Така ще изглежда БНТ на Сашо Диков, ако той бъде избран за генерален директор, обяви самият Диков по време на изслушването си в СЕМ тази сутрин, пише offnews.bg.

 

 

„Много хора ще си кажат – ако го изберат, ще плюе от сутрин до вечер Бойко Борисов. В телевизиите, в които съм работил, сме показвали и скандалите, но и брифинги, конференции с участието на премиера – просто това не прави впечатление“, коментира кандидатът. В това отношение той обеща „еднакъв аршин и към власт, и към опозиция“.

 

 

„Не може в пика на „Апартаментгейт“предаването „Референдум“ да се занимава с Турция и с проблемите на Европа – това е бягство от най-важните проблеми в държавата, заяви Диков.

 

 

 

 

Дългогодишният журналист и водещ смята, че в БНТ1 акцентът трябва да е върху новините, публицистиката и разследващата журналистика. „По света и у нас“ трябва да запази часа на централната си емисия (20:00), а след него да се излъчва публицистичен час (21:00-22:00).

 

 

 

 

Засилен информационно-публицистичен елемент с много преки включвания по модела на някогашния Канал 3 той предлага за БНТ2. Там било подходящо, например, да се прави ежедневно шоу „Властта днес“ – от парламента с интервюта и преки включвания, от брифинги на кабинета и министерствата и други водещи събития. Според Сашо Диков БНТ2 не може да остане в сегашния си формат (канал за култура и образование), защото за това няма достатъчно публика.

 

 

 

БНТ трябва да има и студийни предавания с дискусионен характер а’ла Си Ен Ен, посочи журналистът. Многократно той даде примери с работата си в Канал 3 и Би Ай Ти, които по думите му за кратко направил по-търсени, гледаеми и с високо доверие сред зрителите.

 

 

 

БНТ3 трябва да се запази като програма за спорт, но и за здравословен начин на живот – с предавания за фитнес и пр., допълни Диков.

 

 

 

„За мен в концепцията си ти си направил перфектната телевизия. От концепциите, с които разполагаме, това е най-добрата – коментира членът на СЕМ Бетина Жотева. – С това човек може от сутрин до вечер да се забавлява, да се информира и почива, гледайки тези три канала. Това за мен е телевизията утопия – но е неизпълнимо за състоянието, което в момента БНТ се намира. Няма финансов, технически и кадрови ресурс за това, а то е блестящо. Това е по-добра програмна схема от Би Би Си. Как това може да бъде изпълнено с този бюджет?“, попита тя.

 

 

 

 

В отговор Диков обяви, че е нужен по-смел разговор за бюджета на БНТ, а ако до три месеца след встъпването си в длъжност не успее да реализира замисъла в концепцията си, би подал оставка.

 

 

„Имам нула задължения към държавата, нямам ипотеки – това ме прави независим и свободен човек и лесно предвидим, мога достойно да върша работата си“, обобщи Диков.

 

 

 

По-късно днес СЕМ ще изслуша и останалите двама кандидати в конкурса – Емил Кошлуков и Стоил Рошкев, а утре петимата членове на регулатора ще гласуват кой да бъде новият генерален директор на националната телевизия.

 

Оф нюз, Петел

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тотев881-187500-1_wide

Бареков пусна СКАНДАЛНИ СНИМКИ на пловдивския кмет Тотев и новия му джип за 200 бона

юли 9, 2019
маяbig_12c6

Мая Манолова: Машините разобличиха кражбата на вот – махат ги, защото не ядат кебапчета

юли 9, 2019
анц10

Деси Радева на 50 (УНИКАЛНИ СНИМКИ НА ПЪРВАТА ДАМА)

юли 9, 2019
вазов3dd6e3e088d69e91d3fc1a4bc1194ae7-1200x628-resize-quadrant(C)

169 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ВАЗОВ: „СТРЕСНИ СЕ, ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО!“

юли 9, 2019
ненков анна машинно гласуване

ГЕРБ иска да отпадне „скъпия експеримент“ с машинното гласуване за следващи избори

юли 9, 2019
ачич1905863_1321321312_ls

„Искам Ивица Дачич да ми се извини публично“… Да беше жив Алеко, щеше да напише „Бай Ганьо дипломат“

юли 9, 2019