Личности

Сензационна версия за тремора на Меркел – подозират, че страда от коварно заболяване…

Сензационна версия за тремора на Меркел – подозират, че страда от коварно заболяване…

merkelf

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел вероятно има Паркинсон, написа сайтът НРВ.

 

 

 

Според медията от Федералната република неврологичното заболяване е причината за пристъпите на тремор, които през изминалия на най-малко три пъти са разтърсили шефката на правителството в Берлин.

 

 

Болестта на Паркинсон е прогресиращо състояние, което включва постепенна загуба на нервни клетки в ограничена област от мозъка, която води до затруднение при контролиране на движенията както и други, несвързани с движението симптоми.

 

 

 

Болестта е прогресиращо заболяване и с времето се появяват нови симптоми, а съществуващите постепенно се задълбочават. Все пак, болестта не е смъртоносна – пациентите могат да живеят от 15 до 25 години от момента на поставяне на диагнозата, което я превръща в дългосрочно (хронично) заболяване

 

 

 

 

Изданието „Велт“ обаче лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Мерекел се дължи на преумора.

 

 

 

Най-тиражираният таблоид във Федералната република „Билд“ е поискал днес от правителството да разпространи официално информация за здравния статус на премиера.

 

 

 

Меркел и нейни говорители са заявявали, че канцлерът няма хронични заболявания.

 

 

 

 

След третия случай за по-малко от месец, при който германската канцлерка Ангела Меркел получи видим за всички тремор на публично място, вестник „Кьолнер Щат Анцайгер“ също я призовава днес да обясни дали има здравословен проблем, предаде ДПА.

 

 

 

„На политиците не е забранено да се разболяват – те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия“, пише германското издание.

 

 

 

 

„Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното (треперене) да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат“, подчертава „Кьолнер Щат Анцайгер“.

 

 

 

Меркел навършва 65 години през следващия месец.

 

 

Въпреки че тя отрича да има причина за безпокойство, лекар, цитиран от „Дейли Мейл“ подозира, че може да страда и от ортостатичен тремор. Питър Гарард, професор по неврология в Университета на Лондон „Сейнт Джордж“, коментира пред MailOnline по време на първия случай с трепрене на канцлера, че симптомите „изглеждат съотвестващи “ за това прогресивно състояние. След като гледа запис на тремора той каза, че най-вероятната причина е ортостатичен тремор.

loading...
0
Личности

More in Личности

morales

Президентът на Боливия: Където са САЩ, там расте корумпираният елит и предателите на родината

юли 7, 2019
станишев18

„Политико“ хвърли бомба: Обсъждат Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

юли 2, 2019
epa07679428 British Prime Minister Theresa May (L) shakes hands with Russian President Vladimir Putin (R) during the first day of the G20 Summit in Osaka, Japan, 28 June 2019. It is the first time Japan is hosting the G20 Summit.  EPA/ANDY RAIN / POOL

Мей към Путин на първата им среща от 3 години насам: Престанете да ни дестабилизирате!

юни 28, 2019
133810_660_370

Тръмп прие поканата на Путин – ще бъде в Москва за Деня на Победата през 2020 г.

юни 28, 2019
1561706789

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

юни 28, 2019
максbig_Image_7528534_650

Малки и големи деца по света скърбят: Напусна ни легендарният Макс Райт – бащата Уили от сериала „Алф“

юни 27, 2019