Политика

Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

 

3af32f0756cf9ddb841bdfdaa3ee0533_XL

 

 

Вчера в град Ветрен беше обявено бедствено положение. След пороен дъжд пътят беше отнесен, а активирало се свлачище заплашва къщите на ул. „14“.

 

На фона на бедственото положение във фейсбук страницата „Локомотив Септември“ бяха публикувани снимки от телефона на кмета на община Септември Марин Рачев на кореспонденцията му с регионалния министър Петя Аврамова, съобщи местният сайт pz.24info.

 

 

 

 

Двамата разрешават с смс-си продължаването на ремонта на главния път в град Ветрен. Кореспонденцията започва на 14 февруари 2019 година като Рачев предлага, в случай, че не може да се поеме ремонтът от държавата, да го извърши той, без да е ясно чрез фирмите си или с общинска пара. Отговорът на министър Аврамова е недвусмислен: „Наредила съм на Терзийски спешно да ви дадат разрешение. Съжалявам за забавата на АПИ по въпроса.“

 

 

 

 

sms septemvri

 

 

 

 

На 10 май кметът Рачев напомня за казуса и пише, че отговор няма. На 29 май все още разрешение няма, което очевидно е разгневило кмета, тъй като местните избори чукат на вратата.

 

 

Той пише на министър Аврамова, че

„хората от град Ветрен си изпълниха ангажимента на изборите, а от Вас още чакаме разрешение да свършим за сметка на община Вашата работа относно асфалтирането на главната улица в града им“.

 

 

Той напомня, че ангажиментът е поет преди два месеца. А очевидното задължение на жителите на Ветрен е било да гласуват за партията на Аврамова – ГЕРБ.

 

 

За ГЕРБ в града има 172 гласа, сочат данните на ЦИК.

 

На 5 юли (вчера) Марин Рачев информира МРРБ със смс, че обявява бедствено положение с кратката бележка: „Докато се накумите за пътя, бурята го отнесе. Обявявам бедствено положение!“ и изпраща снимки от последиците от дъжда, които са същите като публикуваните в страницата на „Локомотив Септември“.

 

sms septemvri2

 

 

 

Тази кореспонденция потвърждава нещо, което хората си говорят тихо – кметовете от управляващата партия имат приоритет пред останалите, а желанията им се изпълняват след като „си платят“ с гласове на изборите.

 

 

Днес кметът на Септември Марин Рачев, на град Ветрен Радослав Лютаков и председателят на ОбС Кирил Тодорин, отправиха призив към премиера Борисов да посети бедстващия град, но преди това на пита Петя Аврамова защо е бездействала по казуса.

 

 

 

От написаното днес става ясно, че Рачев е поел личен ангажимент за асфалтирането на главния път при избирането си през 2015 година. Няколко месеца преди новите избори кметът започва кореспонденцията с Петя Аврамова, която сам направи публична , за да покаже, че не той е проблемът за неслучващия се ремонт.

 

24novini.bg

https://24novini.bg/bulgaria/politics/item/21006-skandal-kmet-i-ministar-ugovaryat-remont-na-pat-sreshtu-glasuvane-za-gerb

 

 

 


loading...
0
Политика

More in Политика

big_113dd

Само на тези, които не са работили честно, ще им бъде намалена пенсията, да са се осигурявали на реални доходи

ноември 14, 2019
232tzvetan-vassilev-1200x628-resize-quadrant(C)

Цветан Василев иска да говори пред съда с видеоконферентна връзка за участието на Пеевски в аферата с КТБ

ноември 13, 2019
цеци991-ratio-cvetan-cvetanov

НПО-то на Цветанов с открита атака към правителството на ГЕРБ, обяви се срещу АЕЦ „Белене“ и „Турски поток“!

ноември 13, 2019
подписаbig_55

Горанов не знаел, че с подписа си присъединява България към вдигане цените на самолетните билети

ноември 13, 2019
69757_660_370

Бюджет 2020 е като пица с пармезан и шунка, няма как да има за всички, отива за тези, които…

ноември 13, 2019
бойко борисов_87

„Аз ще правя каквото си искам, защото съм директор, назначен от ГЕРБ“! ДОКУМЕНТИ

ноември 12, 2019