Политика

Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

 

3af32f0756cf9ddb841bdfdaa3ee0533_XL

 

 

Вчера в град Ветрен беше обявено бедствено положение. След пороен дъжд пътят беше отнесен, а активирало се свлачище заплашва къщите на ул. „14“.

 

На фона на бедственото положение във фейсбук страницата „Локомотив Септември“ бяха публикувани снимки от телефона на кмета на община Септември Марин Рачев на кореспонденцията му с регионалния министър Петя Аврамова, съобщи местният сайт pz.24info.

 

 

 

 

Двамата разрешават с смс-си продължаването на ремонта на главния път в град Ветрен. Кореспонденцията започва на 14 февруари 2019 година като Рачев предлага, в случай, че не може да се поеме ремонтът от държавата, да го извърши той, без да е ясно чрез фирмите си или с общинска пара. Отговорът на министър Аврамова е недвусмислен: „Наредила съм на Терзийски спешно да ви дадат разрешение. Съжалявам за забавата на АПИ по въпроса.“

 

 

 

 

sms septemvri

 

 

 

 

На 10 май кметът Рачев напомня за казуса и пише, че отговор няма. На 29 май все още разрешение няма, което очевидно е разгневило кмета, тъй като местните избори чукат на вратата.

 

 

Той пише на министър Аврамова, че

„хората от град Ветрен си изпълниха ангажимента на изборите, а от Вас още чакаме разрешение да свършим за сметка на община Вашата работа относно асфалтирането на главната улица в града им“.

 

 

Той напомня, че ангажиментът е поет преди два месеца. А очевидното задължение на жителите на Ветрен е било да гласуват за партията на Аврамова – ГЕРБ.

 

 

За ГЕРБ в града има 172 гласа, сочат данните на ЦИК.

 

На 5 юли (вчера) Марин Рачев информира МРРБ със смс, че обявява бедствено положение с кратката бележка: „Докато се накумите за пътя, бурята го отнесе. Обявявам бедствено положение!“ и изпраща снимки от последиците от дъжда, които са същите като публикуваните в страницата на „Локомотив Септември“.

 

sms septemvri2

 

 

 

Тази кореспонденция потвърждава нещо, което хората си говорят тихо – кметовете от управляващата партия имат приоритет пред останалите, а желанията им се изпълняват след като „си платят“ с гласове на изборите.

 

 

Днес кметът на Септември Марин Рачев, на град Ветрен Радослав Лютаков и председателят на ОбС Кирил Тодорин, отправиха призив към премиера Борисов да посети бедстващия град, но преди това на пита Петя Аврамова защо е бездействала по казуса.

 

 

 

От написаното днес става ясно, че Рачев е поел личен ангажимент за асфалтирането на главния път при избирането си през 2015 година. Няколко месеца преди новите избори кметът започва кореспонденцията с Петя Аврамова, която сам направи публична , за да покаже, че не той е проблемът за неслучващия се ремонт.

 

24novini.bg

https://24novini.bg/bulgaria/politics/item/21006-skandal-kmet-i-ministar-ugovaryat-remont-na-pat-sreshtu-glasuvane-za-gerb

 

 

 


loading...
0
Политика

More in Политика

тотев881-187500-1_wide

Бареков пусна СКАНДАЛНИ СНИМКИ на пловдивския кмет Тотев и новия му джип за 200 бона

юли 9, 2019
маяbig_12c6

Мая Манолова: Машините разобличиха кражбата на вот – махат ги, защото не ядат кебапчета

юли 9, 2019
ненков анна машинно гласуване

ГЕРБ иска да отпадне „скъпия експеримент“ с машинното гласуване за следващи избори

юли 9, 2019
ивица336CA6FC-6398-410A-BE64-1D4C9D502FB0_cx7_cy0_cw89_w1023_r1_s

Борисов: Докато Дачич не ми каже – Извинявай, Бойко, нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!

юли 9, 2019
big_Boiko_Borisov1

Борисов: Григор Димитров мина да го видя, защото има същата контузия като мен. Не е за строеж

юли 9, 2019
brnabic-i-borisov

Борисов към сръбския премиер: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл

юли 9, 2019