Здраве

Сутрин възглавницата ви е мокра от слюнки? Това може да е сигнал, който ще спаси живота ви…

Сутрин възглавницата ви е мокра от слюнки? Това може да е сигнал, който ще спаси живота ви…

 

1513793467-vyzglavnica

 

 

Спането е основен и важен процес за нашето тяло. Ако искаме да имаме продуктивен и активен живот, трябва да имаме добър нощен сън, избягвайки или предотвратявайки безсънието.

 

 

Няма повече да изгаряте на слънце-Малки трикове с голям успех!

 На хората, които не успяват да съчетаят по подходящ начин почивката и хубавия сън, това се отразява негативно на техните мозъчни функции.

 

 

Въпреки голямото удоволствие и огромната нужда, които имаме по отношение на часовете на сън, няма да можем да прекараме в леглото си толкова дълго, колкото искаме.

 

 

 

Тези, които не са спали достатъчно и чувстват умора през целия ден, могат да почувстват дискомфорт в тялото, лошо настроение или здравословен проблем поради липса на енергия.

Така че понякога тялото се стреми да направи нов цикъл на сън и в крайна сметка спите на бюрото или в автобуса.

 

 

Случва се, че след добра почивка се събуждате и усещате, че мястото на възглавницата, където е устата ви, е мокро. Мнозина смятат, че това трябва да е табу, тъй като в няколко случая те са се присмивали на някого по същия повод. Трябва обаче да се почувствате щастливи, че принадлежите към тази определена група хора.

 

 

 

Действието на лигавене при спане е знак, че сънят е доста положителен и че тялото почива много добре. Има няколко фази на сън, но това е известно като РЕМ фаза или бързо движение на очите до фазата, която ви позволява спокоен и дълбок сън.

 

 

 

Когато се лигавите, това означава, че фазата на РЕМ е непрекъсната, така че нямате никакви проблеми със съня, нямате прекъсвания или нарушения. По този начин можете да спите и да отпочивате тялото си.

 

 

РЕМ се проявява в цикли от около 90-120 минути през нощта и представлява до 20-25% от общото време на сън при възрастни хора.

 

 

Както подсказва името, тя се асоциира с бързи (и очевидно случайни) странични движения на затворените очи, явление, което може да бъде наблюдавано и измерено чрез техника, наречена електроокулография (EOC). Това движение на очите не е постоянно (тонизиращо), а прекъсващо (фазично).

 

 

 

 

Ако от друга страна това не ви се случва, може да е знак, че вашите сънни навици са засегнати през цялата нощ и почивката е недостатъчна. Не забравяйте, че за добро лично и професионално развитие е от съществено значение да почивате и да се наспивате добре. Ако имате нарушение на съня, не се колебайте да се срещнете с лекар.

 

За жената

loading...
0
Здраве

More in Здраве

нанааааbig_777

Нова беда сполетя Нана. Тя разкри в ефир, че е разбрала преди два дни…

октомври 9, 2019
лекари618x345

Личните лекари искат да се плаща потребителска такса и за децата, бюджетът им бил малък

октомври 8, 2019
orig-44026929547591136

Шапки долу! Български лекар номиниран за „Оскар“ в медицината

октомври 4, 2019
DSCF0009-e1472472753230-864x400_c

Ванга: Ябълка с пирони цери анемия. В желязото се крие лек за рака и СПИН-а!

октомври 2, 2019
разград1566288447-img-6593jpg

Голяма трагедия в Разград! 11-месечно бебе почина от…

октомври 1, 2019
червеиImage_7683313_302

Червеи текат от чешми във Враца, а чиновничка: „Това е конски косъм, вирее в изключително чиста вода“

октомври 1, 2019