Здраве

Сутрин възглавницата ви е мокра от слюнки? Това може да е сигнал, който ще спаси живота ви…

Сутрин възглавницата ви е мокра от слюнки? Това може да е сигнал, който ще спаси живота ви…

 

1513793467-vyzglavnica

 

 

Спането е основен и важен процес за нашето тяло. Ако искаме да имаме продуктивен и активен живот, трябва да имаме добър нощен сън, избягвайки или предотвратявайки безсънието.

 

 

Няма повече да изгаряте на слънце-Малки трикове с голям успех!

 На хората, които не успяват да съчетаят по подходящ начин почивката и хубавия сън, това се отразява негативно на техните мозъчни функции.

 

 

Въпреки голямото удоволствие и огромната нужда, които имаме по отношение на часовете на сън, няма да можем да прекараме в леглото си толкова дълго, колкото искаме.

 

 

 

Тези, които не са спали достатъчно и чувстват умора през целия ден, могат да почувстват дискомфорт в тялото, лошо настроение или здравословен проблем поради липса на енергия.

Така че понякога тялото се стреми да направи нов цикъл на сън и в крайна сметка спите на бюрото или в автобуса.

 

 

Случва се, че след добра почивка се събуждате и усещате, че мястото на възглавницата, където е устата ви, е мокро. Мнозина смятат, че това трябва да е табу, тъй като в няколко случая те са се присмивали на някого по същия повод. Трябва обаче да се почувствате щастливи, че принадлежите към тази определена група хора.

 

 

 

Действието на лигавене при спане е знак, че сънят е доста положителен и че тялото почива много добре. Има няколко фази на сън, но това е известно като РЕМ фаза или бързо движение на очите до фазата, която ви позволява спокоен и дълбок сън.

 

 

 

Когато се лигавите, това означава, че фазата на РЕМ е непрекъсната, така че нямате никакви проблеми със съня, нямате прекъсвания или нарушения. По този начин можете да спите и да отпочивате тялото си.

 

 

РЕМ се проявява в цикли от около 90-120 минути през нощта и представлява до 20-25% от общото време на сън при възрастни хора.

 

 

Както подсказва името, тя се асоциира с бързи (и очевидно случайни) странични движения на затворените очи, явление, което може да бъде наблюдавано и измерено чрез техника, наречена електроокулография (EOC). Това движение на очите не е постоянно (тонизиращо), а прекъсващо (фазично).

 

 

 

 

Ако от друга страна това не ви се случва, може да е знак, че вашите сънни навици са засегнати през цялата нощ и почивката е недостатъчна. Не забравяйте, че за добро лично и професионално развитие е от съществено значение да почивате и да се наспивате добре. Ако имате нарушение на съня, не се колебайте да се срещнете с лекар.

 

За жената

loading...
0
Здраве

More in Здраве

chocolate4

След сухата кръв в колбасите ядем и свинска мас на прах в шоколадите!

юли 11, 2019
dentist-696x446

Съдът реши: Зъбните протези са безплатни за всички здравноосигурени

юли 8, 2019
ванкоbig_1d22

Бургас потъна в скръб! 18-годишният Ванко си отиде

юли 2, 2019
1561460360-1

Онколози: Невиждан в историята на България масов мор!

юли 1, 2019
онко991-ratio-lekarstva-apteka

България замесена в международен скандал за фалшифициране на онколекарства

юни 30, 2019
768x432 (1)

Северозападна България остава само с една болница, пръсната в три града – ще си прехвърлят лекари и пациенти

юни 28, 2019