Политика

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

дончевbig__оми_лаввввв
Трябва да слушаме хората, които организират изборния процес в лицето на ЦИК. Те пишат, че има риск за провеждане на вота. Това е за местните избори, които са най-сложните. Няма държавник, който да каже: „Ами каквото ще да става“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ.

Трябва да се съобразим с опита на другите европейски държави. Няма държава, в която да има изцяло машинно гласуване. Начинът по който се организира машинното гласуване, не е най-добрия. Част от грешките при протоколите, може да се компенсират с машинното гласуване. Държавата трябва да произведе машините за гласуване, а не да ги наема.

 

 

И нашите машини вадят разпечатки. Проблемът е в наемането на машините преди изборния процес. Това изправя експертите на нокти. Не може преди избори машина по машина да се проверява. Ако си произведем машините, ще ни излезе по-евтино. Трудности има не само с машините, но и с хартията, допълни той.

 

 

 

 

На въпрос за махането на Цветан Цветанов, той допълни: „Политиката е сериозна работа, не се обръща внимание на чувствата. Въпросът е да се вземат организационни мерки“. Дончев обясни, че етичната комисия на ГЕРБ няма да замени работата на разследващите органи.

 

 

 

Много е тъжно, когато политиката се измества с разговори за къща-за гости. Вероятно има самозабравили се. Не бих направил оценка, че Цветанов се е самозабравил. Хората са слаби и понякога, като застанеш на отговорна позиция, се появяваш със скъпа кола и костюм. Опасно е, когато се породи усещане , че е представител на аристокрацията. Има такива случаи. Ние не сме съд или трибунал. Понякога не е важно какво пише в документите, а какво мислят хората. Смущаващ е сигнала на Яне Анев за кмета на Сандански. Скоро ще има решение. В министерствата се получават три пъти повече сигнали. Повече от 10 са.

 

 

 

 

Нека се произнесем, като получим повече информация. Сигналите са от цялата територия на страната. Няма да дам примери. Постъпилите сигнали да конкретни с имена. Решението е да се приемат и анонимни сигнали. В ОЛАФ се приемат анонимни сигнали. Има малки населени места, където хората се страхуват. Сигналите са срещу кметове и това е основната интрига.

 

 

 

 

Членовете на етичната комисия трябва да са с отлична личностова репутация. Тя ще е между 3 и 5 човека.

 

 

Би ти ви, Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

atanasova_bgnes1

Десислава Атанасова: Машините не гарантират честни избори, а и интересът към тях е минимален

юли 10, 2019
румен радев портрет

Радев за отменено машинно гласуване: Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията

юли 10, 2019
даниzx620y348_3359709

Данаил Кирилов: С тези машини е избран Мадуро във Венецуела, с 1 млн. неистински гласа…

юли 10, 2019
сидеров1539247507-20181011100648-img-4412jpg

Сидеров с първи коментар след отстраняването му: Решението анулира управленската коалиция

юли 10, 2019
LUXOR

Кабинетът одобри сделката за Ф-16. Според Каракачанов ще платим по-малко от 1.2 млрд. долара

юли 10, 2019
ministur_angelkova

Туризмът губи милиони от доктрината на Ангелкова, тя пък го „спасява“ с нови анализи за 500 000 лв.

юли 10, 2019