ОБЩЕСТВО

Ангелкова: Остро осъждаме грубото отношение към туристи, влияе на отличния ни имидж

Ангелкова: Остро осъждаме грубото отношение към туристи, влияе на отличния ни имидж

 

 

phpvvj3zx_800x_

 

Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова след като ведомството ѝ направи спешна проверка на хотел „Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ в Слънчев бряг.

 

 

 

 

Там се разигра грозен скандал, при който управителят на комплекса се опита да изрита туристка от Израел, но се подхлъзна и падна на земята.

 

 

След това мобилни групи на Министерството на туризма отидоха на проверка на място заедно с представители на Комисията за защита на потребителите.

 

 

 

 

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи – две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел, обясняват от ведомството на Ангелкова.

 

 

 

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите – български или чуждестранни, независимо от ситуацията.

Междувременно управителят на хотела в курортен комплекс „Слънчев бряг“, който прояви агресия към израелски туристи, се озова в ареста часове след като видеото се завъртя в медиите.

 

 

Клипчето със скандалното му поведение в лобито на хотела е гледано от десетки хиляди души в Израел и се завъртя в информационните емисии на големите израелски телевизии, съобщава bTV.

Причината за разправата с дата 5 юли е дублаж на стаите, в резултат на който се оказва, че чужденците няма да бъдат настанени в стаята, която са избрали и платили.

 

 

 

Напрежението ескалира и се стига до ритници. По думите на почетния консул на Израел чужденците са подали жалба в деня, в който са си тръгнали от нашата страна, .

 

„Каратистът” е Иван Тодоров, управител на хотела. Часове след публикуването на клипа полицията отведе управителя.

 

 

 

Адвокатът му Димитър Москоянев има свой прочит на ситуацията, според който клиентът му е жертвата:

 

 

 

„Те плюят ето това момиче, скандалът е жесток, плюят, хвърлят, собственикът на хотела влиза в същия момент и директно тушират напрежението като ги изведат от хотела, след това тя проявява въпросната агресия”.

 

 

Междувременно, клипът вече се тиражира и е сред водещите новини на израелските телевизии.

Иначе при документите за категоризация на хотела не са установени нарушения.

 

 

От туристическото ведомство припомнят, че туристите – български или чуждестранни, могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

 

Офнюз, би ти ви

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024