Криминално

Бившият мъж на Радост Драганова арестуван с 35 кила злато… СНИМКИ

Бившият мъж на Радост Драганова арестуван с 35 кила злато… СНИМКИ

 

5443fd56c92c29c5c016a12c098da448

 

 

Бившият мъж на Радост Драганова е сгащен с 35 кила злато, съобщи Lupa.bg от свои източници в МВР. 45-годишният Явор Златанов и още петима човека, сред които майка му, сестра му и мъжът ѝ са задържани още миналата седмица. Петимата вече са на свобода, освен екс съпругът на тв водещата, който е посочен от Специализираната прокуратура като тартор на банда за изнудване и пране на пари.

 

 

 

Малка част от задържаните 35 кила злато и 4 милиона лева при акцията на МВР срещу бившия мъж на Радост Драганова

 

 

Жертва на престъпната банда се оказа бащата на Явор Златанов – Илия, който заедно със семейството си развива бизнес с производство и монтаж на асансьори. Именно по негов сигнал, че роднините му искат да превземат бизнеса и имотите му, започват и арестите.

 

 

Явор и баща му са съдружници в „Изамет”. Фирмата е основана още през 1989 г., произвежда и продава асансьори в България и чужбина. Има заводи в Дупница и София. Печели обществени поръчки, а сред частните клиенти са големи строителни фирми, офис сгради и молове. До 2012 г. фирмата е собственост само на Илия Златанов. Тогава той прехвърля 40% от капитала на сина си.

 

 

През 2017 г. обаче между сина и бащата настъпва конфликт. На страната на Явор са майка му Юлия, сестра му Пролетина и съпругът ѝ Махмуд Бедир. Тогава семейната война се разгаря със заплахи, изнудване, завземане на активи. Илия Златанов е принуждаван да дава пари и имущество.

 

 

 

Изнудваният от собствения си син бизнесмен Илия Златанов. Бившият тъст на Радост Драганова бе зверски пребит миналата година по заръка на сина си Явор

 

 

През 2018 г. таткото бе пребит на улицата, като за автор на мелето се спрягаше бодигардът на сина му. През последните 2 години Явор Златанов няколко пъти пребивал работници от завода на баща си.

 

 

 

Златанов-старши се оплаквал за отклонени средства за над милион от фирмата „Изамет” към лични сметки на сина, който беше семеен с Радост Драганова до 2009-а. Чашата преляла на 10 юли, когато Златанов и бодигардовете му нахлули в асансьорния завод в Дупница и се обявил са собственик, с когото работниците трябва да се съобразяват.

 

 

 

В сряда Явор Златанов, сестра му, зет му, както и бившата съпруга на Илия Златанов са арестувани. Заедно с тях са отведени и Кристиан Хранов и Иван Димов. Обвинени са за изнудване и за пране на пари. Претърсени са жилищата им, офиси и банкови трезори. Разследващите намират 35 кг златни монети, някои от които с нумизматична стойност за над 4 млн. лв. и 565 хил. евро в брой. Иззети са 6 луксозни автомобила, сред които спортен мерцедес AMG, за които също има данни, че са придобити от престъпна дейност.

 

 

Явор и Радост при раждането на дъщеря им Бела, която вече е на 12

 

 

 

Според прокуратурата бандата на Явор Златанов и роднините му е опитала да присвои целия бизнес на баща му Илия със заплахи, прехвърляне на имоти и пари с фалшиви документи. Синът пък отмъкнал от баща си крупна сума, която била депозирана в чужда банка. Средствата са блокирани.

 

 

 

В петък срещу 150 хил. лв. гаранция са освободени съпругата на Илия Златанов – Юлия, дъщеря му Пролетина и мъжът ѝ Махмуд. В събота съдът освободил и Калоян Хранов и Иван Димов. Явор Златанов обаче остава в ареста.

 

 

Явор и Илия Златанови нашумяха за последно през 2018 г., когато стана ясно, че заради конфликта им не работят асансьорите в два подлеза на „Цариградско шосе” в София.

 

 

Явор Златанов с бившата си съпруга – тв водещата Радост Драганова. Двамата се разделиха след като частни детективи, наети от Златанов, я пипнаха да му кръшка с тв продуцента Ники Николов

 

 

Арестуваният за рекет след жалба от татко му Явор Златанов придоби и светска популярност покрай бившата си съпруга – телевизионната водеща Радост Драганова. Двамата се разведоха след грандиозен скандал, след като буйния баровец я спипа да му кръшка с тв продуцента Ники Николов. Последваха чутовни панаири с крими окраска – Радост се ожали, че е била заплашвана със сярна киселина от бившия си съпруг. Самият Златанов има улична закваска – през 90-те години на миналия век той бе част от групата на висаджията Митко Малкия, разстрелян с трима от охранителите си при „попското“ убийство в заведението „Арт Декор“ в Студентски град.

 

Лупа бг

https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-bivshiyat-mazh-na-radost-draganova-arestuvan-s-35-kila-zlato_15820news.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024