Политика

Борисов пред пожарникари във Варна: Хакери ни атакуват и чрез микровълновите ни печки

Борисов пред пожарникари във Варна: Хакери ни атакуват и чрез микровълновите ни печки

 

bb.m

 

 

Ако хакерът, който е обвинен за атаката срещу НАП, е невинен, нека да отвори сървърите на колегите, да покаже машините, да му се извинят и да се приключи.

 

 

 

Така министър-председателят Бойко Борисов коментира евентуалната вина на обвинения за компютърното престъпление Кристиян Бойков. По думите на Борисов хакери ни атакуват отвсякъде, дори и чрез микровълновите ни печки.

 

 

 

Той даде пример с ЦРУ и КГБ, които от няколко години работели с обикновени пишещи машини, за да избегнат хакерска намеса.

 

 

 

„Те са действително вълшебници“, каза Борисов.

 

 

 

Борисов обяви, че уволнения в НАП за пробива в системата няма да има.

 

Затова, че приходната агенция НАП работи, никога не е работила по-добре от сега… На ЦРУ файловете отвориха, там проникнаха. Путин и Обама разпоредиха на техните служби отпреди 3 години и техните служби минаха на механични пишещи машини… Те са действително вълшебници – сега да не ги подстрекавам (хакерите), за да ни демонстрират всеки ден каквото могат. Това е като едно време, когато бяхме младежи – много искахме да се сбием, да се покажем на тази възраст. Тези, понеже са гении в своята дейност, искат да се покажат пред другите колко са по-добри, когато хакнат някоя от важните системи“, коментира Борисов във Варна, цитиран от БНР.

 

 

 

 

„Ако хакерът, който е обвинен за атаката срещу НАП, е невинен, нека да отвори сървърите на колегите, да покаже машините, да му се извинят и да се приключи“, призова Борисов. „Най-човешки казано, защо не съдейства на ГДБОП и да им разкодира машините и да го оневинят? Моята молба е, след като е невинен да отвори машините, да покаже сървърите на колегите, те да му се извинят и да се приключи. Те дни наред работят върху декриптирането, казват много добри защити има, такива дето не са виждали„, разказа той. И уведоми публиката, че хакери ни атакуват отвсякъде, дори и чрез микровълновите ни печки.

 

 

 

Чуйте целия му коментар в прикаченото аудио тук:

 

https://darikradio.bg/boiko-borisov-hakeri-ni-atakuvat-i-chrez-mikrovalnovite-ni-pechki.html?fbclid=IwAR0RNYp2yywYRrTHAht6dZbgeL0hbp4NAJXHf4aTY21FZKSMgV97lH8GkwY

 

Бойко Борисов беше във Варна, за да Присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“. Той посети и ремонтираната пожарна в кв. Аспарухово, където се срещна с огнеборци, на които обеща 10 % увеличение на заплатите със следващия бюджет.

 

Дарик радио

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024