ОБЩЕСТВО

Възпитателка държи двегодишно дете да се пържи на люлка в най-големия пек, наказала го, че било инатливо

Възпитателка държи двегодишно дете да се пържи на люлка в най-големия пек, наказала го, че било инатливо

 

bd94a22deb6a14cb7f71aa71ac3e1bf8

 

 

Възпитателка от частна ясла в центъра на София е оставила 2-годишно момиченце да се пържи в продължение на 2 часа на люлка в най-жаркото слънце на витошка поляна. Бруталната история разказаха родители, станали свидетели на кошмарната сцена и спасили мъничето от колапс. По информация на Lupa.bg става въпрос за частния детски център „Пипи“, чиято директорка е Поля Димитрова, а случката е от 3 юли. 

 

 

 

Момиченцето било цялото в рани заради силното слънце в един от най-горещите дни това лято край хижа „Момина скала“, където от яслата решили да правят излет. Когато родители и техните деца се притекли на помощ, видели, че то е цялото в охлузвания и рани почти до кръв от изгаряне, едва успявало да се движи и било почти в безсъзнание.

 

 

 

„Детенцето се разплака съвземайки се, безкрайно уплашено и сред съвсем непознати. Цялата беше кърваво червена и с плюски по вратлето. Гушнах я, за да я успокоя, покрих видимите части от тялото и с полупрозрачен тънък шал и започнах да обикалям подред всички хора, търсейки родителите на детето. След около десетина минути зад мен чух най-накрая тъй чаканата реакция:“ Госпожо, къде си мислите че отивате с това дете?“, разказва една от свидетелките на ужаса.

 

 

 

Оказва се, че жената не е майката на хлапето, а възпитателка от детската градина. Обяснила, че държала момиченцето в най-големия пек, защото било инатливо и само отказвало да седне на сянка при останалите, сред които имало и по-големи малчугани.

 

 

 

Частната занималня била с база край Докторския паметник в центъра на София и лелките в нея имали задължение поне 2 пъти в седмицата да извеждат децата на чист въздух извън столицата. Десетки майки се възмутиха в социалните мрежи на случката и смятат да сезират компетентните органи, за да не се повтори този ужас и с друго дете, поверено на грижите на възпитатели със съмнителен педагогически опит и умения.

 

 

 

Снимката е илюстративна 

Лупа БГ

https://lupa.bg/news/shok-lelka-nakaza-2-godishno-da-se-parzhi-na-lyulka_13646news.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024