Коментари

В добро психическо здраве ли е Бойко Борисов?

В добро психическо здраве ли е Бойко Борисов?

2380a2be8a97bfeac8318925509714d1

 

 

 

Поредна проблемна за държавата седмица е към края си. Седмица, в която лични данни на милиони българи се оказаха незащитени и станаха обществено достояние вследствие на хакерска атака. Това обаче по никакъв начин няма да го разберете, ако следите поведението на премиера Бойко Борисов.

 

 

Джипове, катери, смешки. Съвсем сериозен започва да става въпросът в добро психическо здраве и адекватен ли е този човек?

 

 

 

 

Разбираме, че политиците много внимават с лошите новини. Но това, което се случва в България вече излиза извън границите на здравия разум. Не е нормално да се случи подобно изтичане на лични данни и премиерът да не каже нито една дума, че това е проблем.

 

 

 

Да не поиска отговорност от никого, да не тропне по масата, най-малкото да каже, че подобно нещо е недопустимо. Вместо това да се хили и да извърта всичко като видите ли положителна новина за…българското образование.

 

 

Все пак и пиарът би трябвало да си има граница. Граница, която когато се премине започваме да си задаваме въпроса с нормални хора ли си имаме работа в крайна сметка.

 

 

 

Преди минути във Варна той заяви, че отговорност за изтичането на данни щял да понесе хакерът. И понеже коментарът се случи по време на посещение в пожарна служба, Борисов сравни случая с пожар. Един вид не можело да има превенция, а само да се действа постфактум.

 

 

 

И тук някъде вече въпросът може би се измества по-скоро към психическото здраве на аудиторията, наречена български народ. Първият контролен преглед е наесен, ще има такъв и през следващата година.

Другата новина от днес е, че шефката на НАП пък от своя страна била в платен годишен отпуск. Който обаче сигурно не прекарвала приятно, по думите на финансовия министър Владислав Горанов, който сподели това с усмивка. Горанов за n-ти път минава между капките. Един-два дни тишина, после малко алабализми пред репортерите и всичко е точно. Добре дошли в държавата на олимпийското спокойствие.

 

 

 

 

Колкото и да пуска видеа как управлява джипове, катери и всякакви превозни средства, Бойко Борисов не може да скрие факта, че държавата е на пълен автопилот. И самият Борисов отсъства от най-важното си място, от което трябва да управлява. Очевидно е, че премиерът гледа на всички нередности с широко затворени очи.

 

 

 

Така стана с изкупуването на държавата от Домусчиев и Пеевски, така стана с безучастността на прокуратурата, така стана с бягствата от затворите, с катастрофата край Своге, с регистъра на агенцията по вписванията, със злоупотребите във фонд „Земеделие“, с тол-таксите, с надвзетите партийни субсидии, с туристическата катастрофа, с машинното гласуване.

 

 

 

Така ще става и с всичко занапред, до пълния крах на държавата. Или до заживяването на всички ни в паралелна такава. Тази, дето е в главата на Борисов.

 

Христо Борисов, Факти БГ

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024