ИНЦИДЕНТИ

Дете загина, майка му е в болница, мъж ги бутна на релсите на влак

Дете загина, майка му е в болница, мъж ги бутна на релсите на влак

 

Дете загина под колелата на бърз влак във Франкфурт на Майн, след като беше бутнато от перона. Задържан е предполагаемият извършител – 40-годишен мъж от Еритрея. Това е вторият подобен случай в Германия този месец.

 

 

8-годишното момче било прегазено от високоскоростния влак ICE и починало от раните си, съобщи полицията. Съобщава се, че предполагаемият извършител се е опитал да събори и майката на релсите, но 40-годишната жена успяла да се спаси. Все още няма информация дали тя е ранена или не. Според очевидци, предполагаемият извършител е искал да бутне още един човек, но нападнатият успял да се отдръпне на сигурно разстояние. Полицията води разследване за причиняване на смърт.

 

Неизвестни мотиви

 

Арестуван е 40-годишен заподозрян, родом от Еритрея, съобщава полицията. Заподозреният се опитал да избяга, но с помощта на минувачи бил задържан извън сградата на гарата. Засега не е известно какви са мотивите на предполагаемия извършител. Полицията издирва свидетели и събира улики.

 

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер остро осъди деянието. Той заяви, че прекъсва отпуската си и ще проведе спешни консултации с компетентните органи, преди да уведоми обществеността за подробностите. Министър-председателят на провинция Хесен Фолкер Буфие предаде съболезнованията си на семейството на загиналото дете. Той заяви, че „няма думи“ пред лицето на това „отвратително деяние“. Говорителка на полицията съобщи, че на Франкфуртската гара се провежда голяма полицейска операция. В нея се включиха и звена на противопожарната охрана. За няколко коловозите от номер 4 до номер 9 останаха затворени. Графикът разбираемо се обърка, имаше закъснения и отменени влакове, заяви говорителка на „Дойче Бан“.

 

Втори подобен случай само за 10 дни 

 

Само преди десетина дни, на 20 юли, една 34-годишна майка беше бутната пред влак и загина на гарата в германския град Фьорде. 28-годишният заподозрян се намира в предварителния арест. Според наличната информация, той се приближил отзад и безмълвно съборил жената на релсите. Следователите смятат, че жертвата и предполагаемият извършител не са се познавали.

 

Засега следствието предполага, че става дума за умишлено убийство. Заподозреният не казва нищо по обвиненията.

 

 

Източник: dw.com

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024