Криминално

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

 

 

 

Беше ми трудно да се грижа за малкия, след като майка му избяга. С тези думи Дилян Мариянов Бетев, който хвърли 4-годишния си син Дариел от мост в река Янтра, обяснил решението си да убие детето, пише TrafficNews.

Жестокото престъпление е извършено още в нощта срещу сряда.

Самият Дилян се обадил на телефона на оперативен полицай от областната дирекция в Габрово, но не да признае какво е сторил, а да съобщи, че възнамерява да се самоубие, като също скочи от моста, разказа на брифинг днес старши комисар Борислав Муеров, шеф на полицията в Габрово.

Той обясни, че в деня на инцидента след подаден сигнал от граждани на моста край Габрово са изпратени полицейски екипи, екипи на пожарната и на „Спешна помощ“. „На място се установява лицето, което се намира на парапета от външната страна на виадукта. И се започват беседи с него във връзка със състоянието му. От проведените близо три часа беседи в последния момент бяха предприети действия по изкарването му от рисковата зона“, разказа Муеров.

Той посочи, че впоследствие е открит труп на момче в река Янтра. „Първоначалната версия на мъже беше, че детето е паднало там самоволно. След което от проведените оперативно-издирвателни мероприятия и извършения оглед на местопрестъплението лицето даде пълни самопризнания. Всичко това е документирано, назначени са всички експертизи и е докладвано на Окръжна прокуратура“, увери Муеров.

Той обясни, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила.

Срещу Бетев е повдигнато обвинение за убийство на детето му по особено жесток начин. Следобед в съда ще се гледа искането на прокуратурата за задържане под стража.

Той е криминално проявен за кражба и средна телесна повреда, за което е лежал 8 месеца в затвора в Ловеч. Разследван е и за пласиране на наркотици, които често е употребявал.

С майката на сина им Поля били заедно от 8 години. На 27 юни жената избягала от семейното жилище. Само една нейна приятелка знаела къде е и дори майка й я обявила за издирване в полицията.

Пред съдия 29-годишната жена заявила, че е била жертва на домашно насилие. Не е подавала сигнали до институциите, защото Дилян я заплашвал, че ще я убие и че ще и отнемат детето, каза окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Тепърва ще се търсят документи от областната болница, който да докажат, че е получавала телесни повреди от мъжа насилник.

До сега Дилян Мариянов не е освидетелстван за психични заболявания. Няма данни и в нощта на трагедията да е бил под въздействие на наркотични или упойващи вещества.

Имаше съмнения, че мъжът е бил надрусан, когато е хвърлил сина си от моста.

 

Петел

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024