ОБЩЕСТВО

Историята на Саманта от Америка, която откри майка си в България… СНИМКИ

Историята на Саманта от Америка, която откри майка си в България… СНИМКИ

7b1ce6742eae24c0b34182a50fd91924

 

 

„Всеки ден благодаря на Бог, че ми помогна да намеря мама. Господи, толкова е хубаво да прегърнеш родната си майка.“ Така започва трогателната изповед на 28-годишната българка Саманта, осиновена в САЩ, която намери родната си майка след повече от 25 години. Истинското име на момичето е Жана, но в американския си паспорт тя е записана като Саманта.

Младата жена не владее български. Тя откри родната си майка в добричкото село Спасово през ноември м.г. чрез детективска агенция и след месеци на трепетно очакване в началото на юни пристигна в България. Саманта дойде у нас с полет от Солт Лейк сити.

 

изтеглен файл

 

 

„Бях много, много развълнувана, когато се срещнах с майка ми. Мислех си, че повече никога няма да я видя. Но Бог чу молитвите ми и мечтите ми се сбъднаха“, споделя щастливата Саманта (Жана).

Когато момичето било на 2 години, майка й, която е от ромски произход, загубила дома си. „Имахме къща в Шабла, но баща ми я продаде. И така останахме без дом – аз, Жана и сестра й“, връща се назад в спомените си Нели. Тя се разболяла и тогава решила да остави Жана на грижите на държавата. Социалните работници й оставили другата 3-годишна дъщеря, а Жана била настанена в Дома за сираци в Добрич. По-късно детето попаднало в списъците за осиновяване. Младата майка не преставала да мисли за дъщеричката си.

“Много си обичам Жането. Все се молех на Господа и това се случи. Никога не съм я забравяла! Никога!“, разказва днес със сълзи на очи Нели, майката на Саманта, която бе толкова щастлива да види дъщеря си след четвърт век раздяла. Засега двете се разбират чрез преводач, но Саманта обещава да научи български. Докато гостува на майка си в Спасово Жана се разбира с нея най-вече с езика на жестовете. Саманта обаче е научила на български няколко думи, първата от които е „мама“.

Майка и дъщеря са безумно щастливи да се видят след 25-годишна раздяла
В Америка Жана завършила гимназия и в момента работи в компания за онлайн търговия. Сега е решила да помага на болната си от астма биологична майка с каквото може. Мечтае да я заведе един ден зад океана.

„Искам моята биологична майка да види какво е направила осиновителката ми за мен в Америка. Искам да я заведа там и да я запозная с родителите си”, разкрива намеренията си Саманта.

Майка и дъщеря признават, че тяхната среща е истинско чудо, за което се надявали, но не вярвали много, че може да се случи.

Саманта е изненадана, че в България има тайна на осиновяването и смята, че всяко дете трябва да знае кои са хората, които са го родили. Момичето се надява нейната история да помогне и на много други деца да открият родителите си.ч

Автор: Lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024