Политика

Йончева ще действа с Кьовеши – влезе в комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европарламента

Йончева ще действа с Кьовеши – влезе в комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европарламента

 

big_768x432_33_

 

 

 

Тандемът Елена Йончева – Лаура Кьовеши, очертан като прогноза от 19 минути преди 2 месеца, се очертава днес напълно реален. Защото българската представителка влезе в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, както и в подкомисия по сигурност и отбрана на Европарламента. А румънката се очертава вече сигурен главен еврокпрокурор, след като Франция получи шеф на ЕЦБ, а Източна Европа – нищо при разпределението на топпозициите в Брюксел.

 

 

 

Това предвещава тежки времена за българското правителство и разследвания за магистрали, къщи за гости и други методи за източване на средства от еврофондовете. Очаквано Андрей Слабаков – актьор, режисьор и продуцент влиза в Комисията по култура. Изненада е, че виновната за Къщите за гости Атидже Вали нямаше очи за земеделската, та ни в клин, ни в ръкав е наместена от ДПС в социалната комисия на ЕП. Неясният Асим Адемов от ГЕРБ също е в културата като Слабаков, а Александър Йорданов – литературовед – във външата комисия.

 

 

 

Андреевците от ГЕРБ бяха заобиколени и не можаха да се намърдат в транспортната комисия, където отива червеният Петър Витанов – пратиха ги съответно в търговската и регионалната, където те нямат никаква експертиза. Силната баш в регионалната – у нас беше зам. в ресора, както и в екологията – беше министър при Орешарски, Искра Михайлова отива в енергетиката, вместо да бъде шеф на комисия, както в предишния мандат, което е видимо понижение.

 

 

 

В нейната комисия е работилата само като евродепутат Майдел от ГЕРБ, която не е ясно какво разбира от темата. Радан Кънев ще завежда петициите, което може да се окаже шанс за ДБ, а Сергей Станишев е на място в евродипломацията. Юпито на БСП Цветелина Пенкова се намести в бюджета и регионалната комисия

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024