ОБЩЕСТВО

Кристиян Бойков: Получих нервен срив при ареста, а при разпита имаше леки заплахи. Не съм хаквал НАП

Кристиян Бойков: Получих нервен срив при ареста, а при разпита имаше леки заплахи. Не съм хаквал НАП

big_32_2

 

 

 

20-годишният Кристиян Бойков, който бе арестуван преди дни с обвинение за хакерска атака срещу НАП, коментира в сутрешния блок на БТВ ситуацията около задържането си.

 

 

„Има за какво да съм притеснен, предвид това, че цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам. Доста невярна информация се изписа напоследък. Не съм аз човекът, който разби системата на НАП, но отказвам да давам данни от разследването, защото може да ме глобят.

 

 

 

Не бях точно на работното си място, пиех кафе на терасата. Но получих информация от колегите ми, че ще идват от ГДБОП. Бях запокчан, после ми обясниха накратко за какво ме обвиняват. Питах дали е нужно така да ми слагат белезниците пред колегите ми. Притесних се изключително много, дори получих нещо като нервен срив. Но нищо не можех да кажа. Преди съм работил с хора от ГДБОП, познавах някои от тях, били сме на някои конференции. Около 7 часа продължиха разпитите. Един служебен и два лични компютри са взели, всичко е криптирано. Да опишеш подобни доказателства, не е като като да опишеш нощ нож за местоппрестъпление“, каза той.

 

 

 

„Стигнали са до мен, според мен по някакъв сигнал. Може би атаката е конкретно срещу фирмата. Аз нямам човек, който да ме мрази и да има нещо против срещу мен. По-малко от 72 часа бях в ареста. Имаше конкретно въпроси, които бяха доста неудобни, имаше леки заплахи, нищо повече. Не мога да коментирам с конкретика, всичко е описано в протоколи и когато дойде времето, съдията ще ги прочете.

 

 

 

Аз реагирах спокойно, макар че… все пак за един 20-годишен ученик дойдоха 15 човека, които бяха двойни колкото мен. Аз нямам какво да призная, защото съм невинен. Минаха ми всякакви мисли. Първоначално когато дойдоха в офиса тези господа, ми дойде на акъла най-лошото. Че е станало нещо с моите родители. Конкретно след като бях задържан ми стана ясно защо го правят“, коментира още Бойков.

 

 

 

„Аз съм 20-годишен ученик, не съм вълшебник, както ме е нарекъл г-н Борисов. Тествам на приятели нови сайтове и други подобни неща. Отдавам прекалено много време на тези неща, които правя, видял съм много за тези 20 години. Играя игри, уча в свободното си време, онлайн курсове гледам. Още не си давам сметка в какво съм въвлечен. Страхувам се. Семейството ми приема всичко спокойно. Подкрепят ме. Страхувам се, защото нещата, които стават, ми се случват за първи път. Приятелката ми ме подкрепя.  Взимам средностатисическа заплата за IT сектора. Живея с приятелката ми на квартира, работим и двамата“, добави Кристиян.

 

 

 

Той разкри, че е опитал да ходи на работа в офиса в последните дни, но не му се е получило, затова – го правел от вкъщи. Дори имал да наваксва работа по проекти, по които изостанал заради часовете в ареста.

 

 

 

 

Бойков призна още, че е вярно, че работи в сградата, където живее Владислав Горанов: „Да, там работя, но фирмата е на този адрес от много време. Със сигурност обаче аз не живея там, както се писа. Не виждам нищо лошо в това. Това е все едно да кажат, че работя в един град с Бойко Борисов“.

 

 

 

„Моите данни не бих ги отключил, там ми е целия личен живот и не искам да се разкрива. Имам право на това. Със сигурност ще продължа в същата сфера, но не бих отишъл в държавния сектор“, завърши 20-годишният компютърен специалист.

 

 

Би ти ви, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024