Европа

Макрон посреща Путин във военно укрепление и то съвсем скоро

Макрон посреща Путин във военно укрепление и то съвсем скоро

 

big_1416

 

 

Френският президент Емануел Макрон се готви да приеме президента на Руската федерация Владимир Путин на 19 август във Форт Брегансон. Френският лидер съобщи това в събота в ефира на телевизионния канал BFM. 

 

„Подготвям се за среща с руския президент Владимир Путин, която ще се проведе в Форт Брегансон след няколко седмици – на 19 август“, заяви президентът на Франция, цитиран от „Фокус“. 

 

 

Отговаряйки на въпроси на журналисти, Макрон каза, че е избрал Форт Брегансон, една от летните резиденции на президентите на Франция, поради това, че това е „удобно място за работа, можете да се провеждат всички международни телефонни разговори, да се приемат чуждестранни лидери“.

 

 

Отговаряйки на въпрос на журналисти за текущите му отношения с американския президент Доналд Тръмп, Макрон каза: „Ще продължим да работим с него в перспективата на срещата на върха на Г-7 (в Биариц 24-26 август). Вчера проведохме телефонни разговори с него“ .

 

Форт Брегансон е крепост, извисяваща се на скала над водите на средиземноморското крайбрежие, разположена по средата между Ница и Марсилия. Това военно укрепление е превърнато в лятна резиденция на президентите на Франция от генерал Де Гол, който е бил там през 1964 година. Това място е обичано и от президентите Жорж Помпиду, Валери Жискар д’Естен и Никола Саркози. Президентите Франсоа Митеран и Франсоа Оланд, напротив, рядко са отсядали там.

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024