ОБЩЕСТВО

Мерките на Ангелкова и Симеонов дадоха резултат: туристи няма, а хотелиерите ни не знаят на кой свят живеят

Мерките на Ангелкова и Симеонов дадоха резултат: туристи няма, а хотелиерите ни не знаят на кой свят живеят

 

77

 

 

Слънчев Бряг е празен, но според телевизиите това било нормално, защото високият сезон започвал след 10 юли, но пък според министърката на туризма Ангелкова само преди три години, чувахме как държавата предприема мерки да направи летният сезон по-дълъг.

 

 

Естествено сезона не става по-дълъг, но определено всяка година става все по-къс, а онези които идваха на Слънчака, да се забавляват под ритъма на музиката на световно известните ди джеи от цял свят вече ги няма. Естествено за това няма вина и Валери Симеонов с неговите акции против шума в продължение на две години, няма вина, защото изобщо не е обикалял в комплекса съпровождан от поне 20 полицаи да спира музиките в заведенията, да отнема уредби и тонклони, защото закона бил такъв и никой нямал право да безпокои туристите, които искали да си почиват.

 

 

 

И резултата не закъсня, днес Валерко може спокойно да си спи, морето утихна, но не само от силната музика, утихна и от човешката глъч, улиците са празни, плажовете са празни.Хотелите се чудят как ще вържат сезона и забележете тази година никой не коментира темата, че няма квалифициран персонал, явно вече има, защото всички са насочили поглед към чадърите и шезлонгите на плажа, а в социалната мрежа един човек написа:

 

 

 

„Ей това ДС агентите са страшни, преди 30 години с чадъри убиваха дисидентите, днес с чадъри убиха и българският туризъм..“ Защото цената на чадърите и шезлонгите е висока и всички са наясно с това, но все пак, за да бъдеш концесионер на плажа, трябва да си някой на някой и да си платиш на който трябва иначе няма концесия, нещо което отдавна трябваше да бъде прекратено от такива вече бивши вицепремиери и министри като Валери Симеонов и Николина Ангелкова.

 

 

 

 

Но както знаем всички, те интересите на онези с многото пари, предпочитат да не ги пресичат, защото са наясно, че може повече никога да не се занимават с политика, защото в България и туризма е политика, но не както в нормалните държави сектор който да вдига брутният вътрешен продукт, а е част от една верига в която едни хора продължават да забогатяват необезпокоявани на гърба на всички останали, а държавата гледа отстрани и не предприема нищо освен само грешни ходове, от типа опит грешка и празни приказки пред телевизионните камери. И така морето утихна и Валерко спокоен си спи….

 

 

 

Снимките на празни плажове изкараха по телевизиите хотелиери да обясняват, сякаш са се наговорили, че това било нормално, след 10 юли щели да дойдат туристите. Не признават, че сезонът е истинска катастрофа, благодарение на тяхната лакомия. И от чуждестранните туристи има най-малко 20% спад, макар за тях пакетите да са доста евтини, пише e-vestnik.bg. Председателката на сдружение „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева обаче признава, цитирана от economic.bg, че още от февруари вече е било ясно, че се забавят ранните записвания и нещата не вървят добре, а въпреки това министерството не е реагирало.

 

 

 

Как трябвало да реагира? Да отговори на масираната реклама от страни като Тунис, Мароко, Египет, която насочила туристопотока от Европа натам. Трябвало „да намалят цените на шезлонги и чадъри, от една страна, от друга страна – масирана реклама, насочване към България, разговори от министъра на туризма с големите туроператори, да бъдат убеден в това, че нашият туристически продукт е много по-качествен от този в Египет“, твърди хотелиерската представителка. Според казаното само дотук става ясно, че българските хотелиери не знаят на кой свят живеят. Айде, да си направят сами сметката за шезлонгите – кой да им намали цените? Искат хем да са частни хотелиери, хем държавата да им намалява цените на шезлонги.

 

 

 

 

Но най-смешното е, че според български хотелиери туристическият ни продукт бил много по-качествен от този в Египет…
Доста българи са ходили вече в Египет, в Хургада или Шарм Ел Шейх. И могат да сравняват. Хотелите са на 500-700 метра навътре от плажа, и на още толкова настрани от съседния хотел. Повечето са двуетажни къщички, 4-етажните се смятат за високо строителство. Пространството между тях и морето е паркчета, цветя и храсти, за шезлонг не се плаща, облечени в униформа сервитьори обикалят между хората на плажа, предлагат и приемат поръчки за напитки, на поносими цени. Служителите по хотелите едва ли не се кланят на туристите, като на бели господари. Храната е с голям избор, в 3-звезден хотел там менюто е по-добро от някои 4-звездни български.

 

 

 

 

И става дума за Червено море, бистро, чисто, като се гмурнеш подводният свят е изумителен.
А най-важното – с пакет за 1000 лева можеш да летуваш седмица в 4-звезден хотел в Египет, на брега на Червено море, с качество, каквото у нас е лукс. И в тази цена влиза самолетен билет, застраховка, храна два или три пъти на ден, водят те в Кайро в археологическия музей и на пирамидите, плаща се допълнително неголяма сума за вход и др.
Кой хотелиер у нас може да предложи нещо по-добро?
За колко се летува на Слънчев бряг? Кой българин може да изкара там с 1000 лева една седмица?
А ако сравняваме с Гърция? Няма нужда от сравнение, огромните опашки на Кулата говорят достатъчно…

 

 

Източник:

xaknewsdaybg.blogspot.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024