Коментари

Симеон Николов: За лъжите на една бивша посланичка в САЩ

Симеон Николов: За лъжите на една бивша посланичка в САЩ

 

0000391599-article2

 

 

Един млад зам.-министър на външните работи без ден опит в дипломацията, набрал преди това популярност в медиите си със скандални изявления, заяви днес в предаването „Офанзива” по Канал 3, че цялата процедура по F-16 била най–прозрачната, че били спазени процедурата и всички изисквания и критерий.

 

Но нали именно процедурата не бе спазена, нали бяха нарушени 5 от 7 критерия, нали НС отмени собственото си решение за финансовата рамка?!

 

Вярно е, че българското общество няма памет, но да разчиташ на това и да внушаваш така нагло и безсрамно, не е ли обидно за всеки зрител?
Преди него една дама, бивша посланичка в САЩ, в същото предаване също се прави на експерт. Тя говори за два опита за стартиране на проекта, но това не е вярно.

 

Проектът стартира 2006 год. и бе доведен до последна фаза през пролетта на 2008 г., но след изборите ГЕРБ спря всички проекти през 2009 г.

 

Не е вярно и твърдението й, че всички досегашни екипи са залагали на F-16. Да, имахме и него предвид, но предложението разглеждаше възможностите на 7 изтребителя.

 

Не е вярно и това, че сега била дадена възможността да участват всички. Къде беше френския Рафал, къде беше предложението на Израел?

 

Колко изтребителя щяха да предложат другите за тази сума, която искат днес американците?

 

Изключително обидно за военната експретиза е тази жена да твърди, че всяка критика днес срещу проекта била срещу САЩ, а не прагматична по характер.

 

Водещ е бил винаги националният интерес и с американската страна сме имали прекрасни отношения и консултации по проекта и не само.

 

И защо признаваш госпожо, че три дни и половина си прекарала в заводите на Локхид Мартин, каква работа има един посланик три дни и половина там?

 

Симеон Николов

Фейсбук

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024