Политика

Слави Трифонов влиза в политиката, създава партия „Няма такава държава“

Слави Трифонов влиза в политиката, създава партия „Няма такава държава“

 

big_2859

 

Слави Трифонов ще създаде своя партия – „Няма такава държава“. Това съобщи самият той в последното си предаване, което  се излъчи по бТВ.

 

 

Както е известно шоуто е било на запис, но агент на Флагман.бг, който  е бил сред малцината присъствали в залата, разкри бомбастичната новина.

 

 

 

Шоуменът тръгва по пътя на Бепе Грило в Италия и смята да учреди собствено политическо движение, с което да участва в управлението на България.

 

 

 

Слави Трифонов призна, че основният му мотив бил бламираният референдум за мажоритарни избори за параламент.

 

 

 

Припомняме, че през 2016 година над 3,5 млн.българи се подписаха под тази идея, но с процедурни похвати допитването бе отхвърлено от парламента. Никаква роля не изиграха и протестите на Слави и поддръжниците му пред парламента.

 

 

„Още тогава казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън – ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин, всички решения от референдума, ще ги превърне в закон”, заяви Слави.

 

 

 

Социолози от години измерват влиянието на потенциална партия на гологлавия водещ. Стартът е добър – без да е обявил създаването на партия, печели симпатиите на между 4 и 5 % от участниците в различни социологически проучвания.

 

 

 

Аз и колегите ми се чувстваме несвободни, напускаме бТВ, благодарни сме на телевизията и всички хора, с които работихме, но пред сигурността на нашата обстановка ще създадем собствен продукт и ще го стартираме след 15-ти септември”, обяви и другата голяма новина на вечерта Слави Трифонов.

 

 

 

Той уточни, че ще създаде телевизия 7/8 с девиз „Силата е в истината”.

 

„Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили – всички мениджъри, всички служители. За нас беше страхотно 19 годишно преживяване. Но пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата“, обяви шоуменът. Телевизията ще се нарича „Седем осми“ и ще тръгне на 15 септември.
/ Флагман

 

flagman.bg

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024