ОБЩЕСТВО

Смайваща наглост: Превърнаха „Албена“ в частна митница, събират по 20 лв. такса от всяка преминаваща кола… СНИМКИ

Смайваща наглост: Превърнаха „Албена“ в частна митница, събират по 20 лв. такса от всяка преминаваща кола… СНИМКИ

543eaf4054e85f5f57d2df4e3df80507

 

 

 

Поредната нагла „иновация“, сътворена от самозабравилите се от алчност родни туристически босове е налице! Управата на ваканционното селище „Албена“ край Варна реши да превърне курорта в първата частна митница, събирайки по 20 лева вход за всяко влизане на автомобил на територията на комплекса.

 

 

 

За смайващото нахалство алармира бившия футболен съдия Детелин Баялцалиев, който отдъхва на Албена от няколко дни, но вече съжалява, че не е отпрашил на почивка към Гърция.

 

 

 

Реферът разказа, че управата на курортния комплекс е поставила 2 бариери за коли и събира от всяко преминаващо возило между 10 и 20 лева. Таксата обаче не е еднократна, а важи само за едно преминаване.

 

 

 

Първата частна митница „Албена“ събира по 10 или 20 лева вход за всяко влизане и излизане на автомобил на територията на комплекса. На табелата изрично е уточнено – „1 преминаване“

 

 

 

„5 юли, 11:00 часа, Албена. Това са само няколко празни шезлонга с чадъри… Но има 2 бариери за коли. Такса за 1 преминаване 10 или 20 лв! Тоест, ако искаш да отидеш сутринта до Каварна, следобед до Варна, плащаш още 40 лв, или общо за деня 60лв. Ако не, стоиш затворен в Албена и плащаш само 20лева. А, честито. Да живее гръцкото море! Там няма бариери…. и съответстващите им такси“, възмути се Детелин Баялцалиев.

 

 

 

Той разказа, че нито един автомобил не е допускан да влезе в курорта без да заплати таксата „еднократен вход“ – 10 лева за синя зона и 20 за зелена. „Забележете, че на всички тарифи пише 1 преминаване. Тук е уловката. Ако излезеш – плащаш отново!“, разкри рекетьорската схема на Албена именития страничен съдия от близкото минало.

 

 

 

Първата частна митница, събираща незаконно „вход“ за всеки преминаващ автомобил, без значение дали собственикът му отдъхва в хотел в Албена, или просто идва на плаж, обяснява пустеещите плажове във ваканционното селище. Преди дни тв водещата Цвета Кирилова публикува отчайващи снимки от курорта, на които се вижда безкрайно море от чадъри и шезлонги, но хора няма никакви.

 

 

 

Празния плаж на Албена, заснет от Детелин Баялцалиев на 5 юли

 

Източник: Лупа БГ

https://lupa.bg/news/smaivashta-naglost-kurortat-bdquoalbenaldquo-chastna-mitnica_13688news.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024