Криминално

Съдийка пожали мафиот №1 на Плевен Камен Куката… СНИМКИ

Съдийка пожали мафиот №1 на Плевен Камен Куката… СНИМКИ

 

a9fa0a143fcf6d507aed8e93ed2422b7

 

 

Плевенският мафиот Камен Балбузанов – Куката бе пожален от Специализирания съд и се сдоби с минимална присъда по обвинения за посевместен рекет, изнудване и побои.

 

Съдийката Лидия Георгиева постанови, че гологлавият гангстер и пръв другар на Митьо Очите не е ръководител на шпицкоманда за изнудвания и удари чукчето под решението си Куката да лежи само 4 години в затвора, съобщава сайтът Лупа БГ.

 

 

 

Камен Куката все още не е разследван от КП КОНПИ, за да даде обяснение откъде са милионите му

 

 

Минималната присъда, с която Камен Куката се сдоби, бе произнесена в четвъртък, а мотивите все още не са написани от съдия Георгиева. Балбузанов обаче ще излезе след само година и половина от затвора, тъй като вече е излежал в ареста повече от 2 години. Разбира се, предстои делото срещу гангстера да се гледа и на по-горна инстанция, а надеждите на Специализираната прокуратура са че друг съдийски състав ще осъди по-строго престъпленията на рецидивиста Балбузанов.

 

 

 

До минималната присъда на Камен Куката се стигна заради масовия отлив на свидетели срещу него. Дузина рекетирани от бандата на Куката бизнесмени от Плевен и региона се отрекоха от думите си, че са били притискани да му прехвърлят имоти и земи и да му плащат рекет за сделки, към които бандитът няма отношение.

 

 

 

Камен Балбузанов бе зрелищно арестуван заедно с четирима свои сподвижници при специализирана акция на ГДБОП през пролетта на 2017 г. Сред задържаните с Куката бяха Ивайло Бировски – Иво Бокса и Валентин Георгиев – Вальо Жълтия, който е известен в ъндърграунда като един от най-изкусните майстори на самоделни взривни устройства.

 

 

 

При арестите в Плевен Камен Балбузанов и мутрите му опитаха да окажат съпротива, Иво Бокса даже пробва да прегази с джипа си дошлите да го закопчаят антимафиоти, та се наложи мутрите да бъдат „респектирани“. При обиски в домовете на бандитите ченгетата откриха близо 500 000 лева. Като част от мафиотската група бе арестуван и плевенския прокурор Димитър Захариев, който бе уволнен от държавното обвинение.

 

 

 

Ключови свидетели срещу Камен Куката се отрекоха от показанията си, че са рекетирани от страховития плевенски разбойник

 

 

 

Голяма част от доказателствения материал срещу Камен Куката, събран от криминалистите, обаче така и не послужи за нуждите на обвинението, а то бе допълнително разколебано заради внезапната амнезия, обхванала почти всички свидетели.

 

 

 

Куриозното е, че по делото срещу Камен Куката най-голяма присъда отнася Валентин Георгиев – Жълтия. На него му дадоха 6 години затвор, тъй като принудил силово собственика на завода „Плевенски хляб“ да му прехвърли предприятието си. Малка утеха за Жълтия е, че въпреки присъдата, той бе пуснат на свобода. Бандитът може да бъде върнат зад решетките едва при окончателно влязла в сила присъда.

 

 

 

При акцията на МВР срещу бандата на Камен Куката, дясната му ръка Иво Бокса пробва да избяга с джипа си, но бе заловен и „респектиран“. Бокса се отърва с условна присъда.

 

 

Друг ключов участник в бандата на Камен Куката – дясната му ръка Ивайло Бировски – Бокса, бе помилван с условна присъда от 3 години. Тя е постановена заради кражбата на детски атракцион – батути и надуваем замък. Иво Бокса прибрал съоръжението за 30 000 лева от търговец, който не поискал разрешение от бандата да работи в парк „Кайлъка“.

 

 

 

Минималните присъди, постановени на Камен Куката и бандата му, дадоха повод за коментари в Плевен, че мафиотската банда на Балбузанов е над закона. „Та този синовец има в досието си над 30 ареста, прибирали са го за побои, незаконни оръжия, дрога, изнудване. Очевидно е, че е тежък престъпник и рецидивист. След година ще излезе от затвора и пак ще вилнее“, мрачно пророкуват в Плевен.

 

Лупа БГ

https://lupa.bg/news/sadiyka-pozhali-mafiot-%E2%84%961-na-pleven-kamen-kukata_16512news.html

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024