Коментари

Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете… и продължаваме да мълчим

Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете… и продължаваме да мълчим

pensioneri1

 

 

 

По централните новини на БТВ показват баща на двегодишно детенце.

Лекуван в турска клиника от онкологично заболяване.

 

 

Новинарите призовават да помогнем, защото семейството му не може да събере парите – 30 000 евро, за да плати лечението. А човекът иска само да прегърне детето си и да го отгледа.

 

 

 

И гледам самодоволните оядени политици, вторачени единствено в кокала на властта, загубили всичко човешко в себе си. Преговарящи за комисионни, крадящи и насън от нашите пари. Те не се трогват. Те не чуват. И Европа не ни чува. За стоновете и плачът на българите всички са глухи. Остава само сами да си помагаме в нищетата и безвремието, в което живеем.

 

 

 

И се замислям как може диктаторът Ердоган да осигури напълно безплатно здравеопазване на високо световно ниво на народа си. А „просперираща“ България, в която допреди 30 години също здравето беше безплатно и имахме съвременна и достъпна за всеки медицина, си позволява да губи майки и бащи заради това, че не може да отдели пари да лекува тези, които издържат държавата.

 

 

 

Колко са 30 000 евро на фона на 1, 256 МИЛИАРДА долара за таралясници, които ще имаме след четири години? Колко са на фона на несъбраните неустойки от Домус ага, от некачествения ремонт на Графа, от стотиците золуми по обществените поръчки.

 

 

 

Болни, бедни, задушавани, притискани, изнудвани. Подигравани от администрацията, изнудвани от банки и частни съдебни изпълнители, получаващи пари за оцеляване срещу труда си, болни от некачествената храна и напитки, от мръсния въздух и отровите, с които ни засипват. Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете. Всяка малка лична трагедия е част от общата огромна катастрофа на българския народ.

 

 

И продължаваме да мълчим….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024