ОБЩЕСТВО

Уникален рекорд: Хасан и Ибрахим с 11 награди наведнъж

Уникален рекорд: Хасан и Ибрахим с 11 награди наведнъж

 

Image_7574701_308_0

 

Впечатляващите 11 награди от един конкурс спечелиха клавирните виртуози Хасан и Ибрахим.

Уникалния рекорд те регистрират само преди дни на международен музикален конкурс в германския град Мюнхен. Именно в западноевропейската държава близнаците живеят и учат от близо година, като през това време спечелиха редица престижни отличия.

 

 

 

„Честно казано, ми беше неудобно, че съобщаваха само имената на синовете ми, когато обявяваха победителите. Хасан и Ибрахим взеха всичко възможно. Можем да кажем, че наградите са 12, тъй като имаше специално отличие и за техния клавирен педагог от Висшата берлинска музикална академия „Ханс Айслер“ – проф. Биргетта Волленвебер“, разказа с горда усмивка пред „България Днес“ Денис Игнатов, баща на талантливите близнаци.

 

 

 

 

 

През последните години Хасан и Ибрахим спечелиха големите награди на всички международни конкурси, на които взеха участие. В повечето случаи те отвяха безапелационно конкуренцията.

На престижен фестивал в Полша те дебютираха и в най-голямата възрастова група, където отново се представиха повече от достойно – първа и втора награда. Заради блестящото си представяне те получават покана тази есен да представят България на музикална надпревара в холандския град Грьонинген. Планирани са още изяви в Кьолн и Берлин в Германия, както и в швейцарския град Берн.

 

 

 

В момента младите пианисти са в България за лятната си почивка, като поделят времето си между родния Шумен и морето.

 

„От началото на юли близнаците, почивайки в България, активно се захванаха да репетират за Шопеновия конкурс, който се смята от музикалната общественост за най-престижен конкурс на света, с жури от 20 световноизвестни пианисти и конкурс, който се провежда на 5 години веднъж.

 

 

 

Догодина близнаците ще бъдат на 16 г. и ще са най-малките участници, които несъмнено ще атакуват върха. Точно този конкурс очаквам да покрие думите, изречени от мен на 12 февруари 2015 г., че през 2020 г. най-добрите пианисти на света ще се казват Хасан и Ибрахим и те ще са музикантите, които ще развяват българския трибагреник в полската столица Варшава. Като баща, повярвал във възможностите, таланта и трудолюбието им, с нетърпение очаквам да изживеем заедно цяла България този ден и миг“, завърши Игнатов. Желаем им успех!

 

 

Източник: bgdnes

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024