ОБЩЕСТВО

Шефката на НАП е взела двойни бонуси!

Шефката на НАП е взела двойни бонуси!

 

756f2ad318ff4e968cfaab9e06bc5790

 

 

От декларацията пред КПКОНПИ на Галя Димитрова е видно, че е декларирала, като трудов доход от заплата сумата от 123 486 лв.!

 

 

 

Тази сума буди недоумение, защото фрапиращо се разминава със сумата, която е обявена с решение на правителството. От януари 2019г. заплата на Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП става 5000 лева. А 4070 лв. е основната и месечна заплата през 2018г. Като основание за решението за повишаване на заплатата на шефката на НАПГаля Димитрова, в съобщение на пресцентъра на Министерски съвет е посочено:

 

 

 

 

„ОТЧЕТЕН Е ВОДЕЩИЯТ И ПРИНОС ЗА УСПЕШНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ НА ОСНОВНИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ И ОПЕРАТИВНИ ЦЕЛИ НА НАП, СВЪРЗАНИ СЪС СЪБИРАЕМОСТТА НА ПРИХОДИТЕ И ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ“

 

 

 

 

Това на фона на безпрецеденстният срив на Търговският регистър през 2018г. и разкритията на БОЕЦ за 16-те МИЛИАРДА източено и несъбрано ДДС! Да не говорим за пробив за на електронните бази на НАП и теча на данните на над 6 милиона българи през тази година!

 

 

 

Да се върнем на отчетените доходи. Според официалните данни, годишният размер на заплатата на шефа на НАП може да е не повече от 48840 лв. Към тази сума можем да добавим и максималният размер от премия, която закона позволява – 80% от заплатата – съгласно чл. 67, Ал 10. ЗДсл , което прави още 39072лв. Следователно трудовият доход на изпълнителният директор на НАП не може да е повече от 87 912 лв. за 2018г. Разликата с декларираният доход от 123 486 лв. е 35 574 лв.! Или почти 3000 лева допълнително на месец! От къде и на какво законово основание са получени те?! И за какви „заслуги“? Може да са от участието и в УС на НАП, или друг доход, но не е ясно какъв и за какво е получен!

 

 

 

НАП се превърна в символ на некадърното управление и мафиотизацията на държавата. Преди месеци БОЕЦ осъдихме НАП за информация за несъбраният корпоративен данък и имената на фирмите източли 16 милиарда ДДС и въпреки това получихме отказ да получим исканата обществена информация. В същото време НАП позволи да бъдат осветлени личните данни на над 6 милиона българи. А преди месец НАПозбразуваха две ревизии на БОЕЦ по разпореждане на прокуратурата! Бухалките на мафията в действие! И бонуси за „изпълнение на поръчките“! Преди дни разбрахме, че МС е гласувал и 2 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУСза специализираната прокуратура! На фона на първото място на България по корупция и НУЛАТА стояща в статистиката на осъдените за корупция по високите етажи на властта!

 

 

 

 

БОЕЦ считаме, че Сметната палата и КПКОНПИ трябва да извършат проверка, като установят дали годишният размер на ДМС (допълнително материално стимулиране) е по-голям от допустимият по закон. Тази проверка трябва да се извърши за всички ръководители и директори в НАП!

 

 

 

 

Всъщност истинското решение е, цялата корумпирана и некадърна шайка на Борисов, Пеевски и Цацаров да бъде изрината от управлението на страната! До последното ченге и корумпе. И не се лъжете, нито ДПС, БСП, ОП или която и да е мафиотска политическа банда на прехода е решение. Алтернативата ще се роди в битката!

 

 

 

 

В ситуация, в която страната се тресе от поредният мега скандал свързан с приходната агенция, информацията за двойни премии звучи, като гавра с данъкоплатците!

Управляват ни изключително нагли и безсрамни типове без съвест и морал!

Автор: Гражданско сдружение „БОЕЦ“

 

Източник: dunavmost

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024