Криминално

27 години по-късно: Окончателен край на случая „Скелет в хотела” – кой уби Росица?

27 години по-късно: Окончателен край на случая „Скелет в хотела” – кой уби Росица?

ПОЛИЦИЯ1490288465-66836pagespeedcego5ungxaff

 

 

 

Останките от тялото на убитата родопчанка Росица Димова са били погребани от близките на жената. Те са били предадени от прокуратурата след като окончателно бе прекратен случаят „Скелет в хотела”, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от „Родопи voice”. Припомняме, че останките на жената бяха открити в шахта в известен хотел в Смолян.

 

 

 

Разследването на едно от най-мистериозните убийства в България приключи без обвиняем, 27 години след извършване на деянието. Въпреки изтеклата давност, разследващите направиха всичко възможно да се разплете зверското деяние. Оказа се, че много от свидетелите не са вече между живите, разпитани бяха около 15 души от близкото обкръжение на жертвата Росица Димова, но въпреки усилията пътят към разплитането на убийството се оказа блокиран от… 27 години.

 

 

„Най-голямото ни желание бе да приключим случая с обвиняем. Но са минали много години от извършване на деянието и това затрудни изключително много разследването. По онова време хотелът е бил в своя апогей. Бил е пълен с почиващи, числеността на персонала е била много голяма. За съжаление голяма част от хората вече не са между живите”, коментира наблюдаващият прокурор по случая Станчо Станчев.

 

 

 

Припомняме, че две бяха основните версии, по които се работеше по случая. ДНК експертизите пък доказаха, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 27 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.

 

 

 

Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово.

 

 

31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.

Скелетът на убитата бе открит на 30 август 2017 година в шахта на аспирацията при ремонт на известен хотел в Смолян. Росица е нямала никаква връзка с хотела. Няма данни по онова време да е работила. Без отговор ще остане и въпросът защо и с кого жената е била в сградата.

 

/ Блиц

loading...
0
Криминално

More in Криминално

mule-alo-banda-premetna-shefa-si-i-006

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

юли 6, 2019
1562342867-1

Съседка на убиеца от Габрово разкри изненадващи неща за майката на малкия Дари, хвърлен от моста

юли 6, 2019
проговориbig_124c

Проговори майката на детето, хвърлено от моста: Виновна съм, че…

юли 4, 2019
nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

юли 4, 2019
плъхаbig_34

Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъда

юли 4, 2019
nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

Насилник, пияница и бивш затворник! Дидо, който хвърли сина си от моста, пребивал зверски майка му

юли 4, 2019