ИНЦИДЕНТИ

ВМС се включиха в издирването на детето, което морето погълна във Варна. Спасителите: Направихме всичко възможно!

ВМС се включиха в издирването на детето, което морето погълна във Варна. Спасителите: Направихме всичко възможно!

big_10f1

 

Военнноморските сили се включиха в издирването на 14-годишното момиче, което вчера бе погълнато от бурното море на Централния плаж във Варна. На мястото вече са водолази, които ще търсят детето.

Герон Люсовски, отговорник за спасителите в морската столица, коментира ситуацията пред камерата на „Нова телевизия“. Близки на детето казват, че спасителите са закъснели в реакцията си.

 

 

 

 

„Спасителите направиха това, което е по силите им, защото виждате колко е бурно морето. Те се хванаха за ръка да могат да удържат тоя напън на вълните и с крака да тралят дъното в продължение на 15-20 минути, защото сам човек не може да издържи срещу вълната, колкото и да е силен. Цял ден имаше проблеми по целия плаж – отляво, отдясно имаше хора, които викаха.

 

 

Никой не се съобразяваше с флага, който беше червен. Някои директно казват на спасителя да си гледа работата, други излизат за малко и спасителя като се обърне и пак влизат във водата. Не виждам защо трябва хората да влизат при червен флаг в морето и после някой друг да им е виновен. Когато пресичаш на червено в светофара знаеш, че носиш някакъв риск“, каза той.

 

 

„Това, което могат да направят спасителите, е единствено да извикат и да помолят хората да излязат. Но те не винаги го правят. Всеки си казва – аз съм тука на почивка за малко, аз мога да плувам… А това, че покрай него влизат още десетки хора, не може да се разбере на практика кой от всички може да плува, кой не може да плува.

 

 

Малки деца като тези са оставени без надзор, без родители. Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук имаше много хора постоянно. Тези деца са били без придружител. Сега и да дойдете след 2 часа ще видите как цялото море ще е пълно с хора“, коментира още Люсовски.

 

 

Репортерката Велина Сашева разкри, че докато момичето е махало за помощ спасителите са спасявали друго дете. „Затова е сложено червено, за да не влиза никой, а не да влизязат хора и после на този си помогнал, на онзи си помогнал. Не може да се помогне на всички. Спасителите и те са някакви хора с ограничени възможности.

 

Те не са Батман или Супермен. Не могат да помогнат на всички, които са решили, че правилата не важат за тях. За този плаж отговарят 26 спасители, в конкретния район са 6. Спасителите вече не могат да помогнат в издирването. Те са на брега и трябва да обезопасяват, трябва да казват и да се молят на на хората да не влизат във водата.

 

Днес флагът ще е червен. Дори да падне вълната ще излезе мъртво вълнение. Призовавам хората да се къпят на душовете вместо да рискуват, защото проблемите и нещастията стават много бързо“, завърши той.

 

Нова тв

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

пусия1559708057-88f1086c54cafb054b23c9006efe0d58

Трагедия: 34-г. полицай издъхна внезапно пред баща си на пусия по време на лов в Пернишко

ноември 17, 2019
frizyoria6794bd5-1543409478fkjghadls1182

Внимание, голяма схема с капан в Пловдив и София, замесени са салони за красота!

ноември 16, 2019
big_178e

Край на надеждите: Намериха жестоко убито русокосото ангелче… СНИМКИ

ноември 16, 2019
shofyorat-ubil-dete-kamiona-si-ruse-534

Шофьорът, прегазил дете с камиона си в Русе: Бабата да е държала внучето си, където трябва… ВИДЕО

ноември 15, 2019
big_3

Почина Георги от Асеновград, жестоко пребит пред пловдивска дискотека на Хелоуин

ноември 15, 2019
a118cb00e83240fb9347e2fe9ab01e4c

Надзирател разкъсал дрехите на инспекторка: Не издържам! Аз съм ти началник, длъжна си да ми пуснеш!

ноември 15, 2019