Политика

Доц. Валентин Вацев: Какво сме произвели за 28 милиарда, че да го изнесем!?

Доц. Валентин Вацев: Какво сме произвели за 28 милиарда, че да го изнесем!?

vacev_bgnes
„Би било друго да ни бяха казали какво са произвели българските производители за 28 милиарда, че да го изнесат“. Така доц. Валентин Вацев коментира обявения от премиера Бойко Борисов небивал износ на България през годината.

Вацев коментира по БНР дали имаме скрити козове в битката за Фолксваген с Турция: Турция е безкрайно по-благоприятна зона за инвестиране от България – заради политическия климат, инвестиционния климат, културен климат, липса на европейски ограничители и регулатори. България не е добро място за инвестиране, но нищо не ни пречи да си рисуваме цветните картинки и да живеем в тях…

 

 

Истина е, че работната ни ръка е евтина, но, за съжаление, тя вече не е така добре квалифицирана, допълни Вацев.

 

 

 

 

Общата правна, законова среда, общата регулаторна среда не е особено изгодна за инвеститори като Фолксваген, смята Вацев. И обърна внимание, че германският автомобилен концерн не случайно инвестира извън ЕС, има огромни негови вложения в Китай, например.

 

 

 

 

„Апелирам за обикновен здрав реализъм. В пропаганда не се живее, живее се в суровата реалност“, каза още доц. Вацев.

 

Аз не съм човек, който не би се радвал на българските успехи, но на този етап има просто красиво говорене, а ние сме свикнали на това. Така Вацев коментира визитата на премиера Бойко Борисов в Туркменистан.

 

 

„По-важното събитие настъпи, когато Бойко Борисов, предводителят на българското дворянство, проведе наситен и вдъхновяващ разговор с руския премиер Дмитрий Медведев в столицата на Туркменистан, където се е провел икономическият форум. Борисов имаше физиономията на най-щастливият човек, когато разговаряше с Медведев. Борисов е искрен, когато говори за плодотворни отношения с Русия. Той не е русофоб, на него му е приятна самата мисъл, че там нещо може да стане.

 

 

 

Но снимката още не беше излязла, когато влиятелни руски медии започнаха да питат – как така искаш морето да е демилитаризирано, а в българската национална доктрина за сигурност е записано, че Русия е противник и заплаха за България. Как само преди две седмици България участваше в цяла армада, която провеждаше военни учения в Черно море… Ти за какво си всъщност? Аз бих им отговорил така на руските наблюдатели: когато става дума за Русия, Борисов е искрен, а когато става дума за проблеми на сигурността, други имат

 

 

 

Войната срещу чумата по свинете ще доведе до повишаване цената на свинското и ще се отрази на местните избори, категоричен е анализаторът.

 

 

 

 

Доц. Валентин Вацев коментира и явленията във вътрешната ни политика, като заявеното желание на Слави Трифонов да учреди партия. „Няма как той да обърне палачинката, защото такава няма. В България статуквото е непоклатимо само с едно лице и то не се променя по този начин. Аз се отнасям по-весело към мечтите и амбициите на Слави Трифонов…

 

 

 

Ако в Украйна един шоумен успя да спечели президентските избори, защо в България един не по-малко талантлин шоумен, да не може. Истинският проблем е, че когато побеждава един шоумен, там отзад, в тъмното, винаги има някой олигарх. В Украйна това е Коломойски. Интересува ме кой български олигарх ще инвестира лично и пряко в Слави Трифонов. Нито един талантлив шоумен не може да участва в политиката само с ресурса си на тълпата“, каза той.

 

 

 

 

„Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е прието да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвестираш в политиката“, каза в заключение Валентин Вацев.
БНР, Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

big_Natoo1

Безсрамие! Бедна България е на второ място в НАТО по разходи от БВП за отбрана

август 13, 2019
иван гешев1

В концепцията си Гешев предлага да няма наказание за провокация към подкуп

август 13, 2019
танчев67810591_471094617005274_5243461426902728704_n

ГС „СИЛА“ ви дава кандидатура за Градоначалник от София за София!

август 13, 2019
dans-20-1

ДАНС иска тотален достъп до всички данни за децата в МОН и до регистрите за завършено образование

август 13, 2019
991-ratio-borisov-medvedev

Точно 4 минути била срещата на Борисов с Медведев, руските медии го подиграха: Дойдоха и такива, които нямат общо с Каспийско море

август 12, 2019
68624687_2177311185901875_61038382993637376_n

Радослав Каратанчев: София ще се промени буквално за месеци, ако кабинетът на кмета е отворен за всички граждани

август 12, 2019