Uncategorized

Правителството дава заден за избиването на прасетата? Танева е в Брюксел, очаква се да бъдат предложени други мерки

Правителството дава заден за избиването на прасетата? Танева е в Брюксел, очаква се да бъдат предложени други мерки

zx860y484_3943126

 

 

След множеството бунтове и протести в цялата страна и факта, че въпреки заповедите на министър Танева и БАБХ хората не си убиват прасетата, от Герб и земеделското министерство обмисляли други мерки, като една от тях е отлагане на избиването на прасетата до Коледа, твърдят няколко източника.

 

 

 

След това всеки, който искал да отглежда прасе в задният си двор, трябвало да приведе кочината в двора си в определен вид и прасето да се регистрира при ветеринарен лекар.

 

 

 

Това се обмисля в момента в министерството на земеделието, докато министър Танева е буквално на разпит в Брюксел заради съмнения за далавери от страна на властите в България с чумата. Явно страха от по – големи разкрития е накарало тези в Герб да размислят и да не дразнят повече хората в селата, защото като нищо можело да се стигне и до ексцесии, които полицията и жандармерията да не могат да овладеят.

 

 

 

Според запознати министър Танева още днес щяла да съобщи в Брюксел, че съмненията им за африканска чума в много региони не са потвърдени от вторите проби и затова настояват за нови мерки и да не избиват прасетата в задните дворове на хората в селата.

 

 

 

Тук нещата ще се представят като договорка между правителството и ЕС като ще се отчете, че спирането на избиването на прасетата е заслуга на Герб и разбирателството им с партньорите в Брюксел и е станало заради настояване на Бойко Борисов.

 

 

 

Което всъщност ще си е откровена лъжа, защото никога, никой в Брюксел не е настоявал за избиване на всички прасета в България и няма такива предписания към БАБХ или министерството на земеделието в България

 

 

Но явно това няма голямо значение за управляващите от Герб и шефа на БАБХ Дамян Илиев.

 

 

 

По-интересното е обаче, че само до преди няколко дена Бойко Борисов лично се ангажира със случая, като обеща да отпусне на всички по 300 лева и много от селяните в различни краища на България, не само че си заклаха прасетата посред лято, но си и купиха фризери да си съхраняват месото.

 

 

 

В случая обаче трябва да си зададем и въпроса, кое точно налага на правителството да даде заден ход за умъртвяването на всички прасета в задните дворове на хората и фактът, че няма доказана африканска чума в нито едно село.  Протестите и блокадите на хората или разкритията, които дойдоха от Румъния, за да заглъхне темата сред народа.

 

Продължава и безсрочната блокада на пътя Сливен-Ямбол. Стопаните там отказват да умъртвят прасетата си и настояват държавата да отмени това нареждане. На протест излязоха и в Първомай.

 

Източник: xaknewsbulgariabg1.blogspot.com

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

640_Untitled_6

Ураганен вятър в София предизвика куп бели! Край ВМА е направо опасно! СНИМКИ

февруари 4, 2020
метеоbig_1ce4

Синоптици: Задава се рязка промяна на времето, снежната покривка ще достигне 15 см.

февруари 3, 2020
koli-197

Ето как да разпознаем дали една кола е блъскана! СНИМКИ

февруари 2, 2020
pochina-kralitsata-andargraunda-plovdiv-148

Почина известна бизнесдама от Пловдив, смятана за „Кралицата на ъндърграунда“

февруари 2, 2020
84189189dd124b718bfbba4dd3f1b5ae

Зимата се завръща с нова сила на 5 февруари

февруари 2, 2020
fb_8b28301d524505e76e12f84b0d2719a3

02022020 – огледална дата! Отваря се мощен енергиен портал!

февруари 2, 2020