Uncategorized

Правителството дава заден за избиването на прасетата? Танева е в Брюксел, очаква се да бъдат предложени други мерки

Правителството дава заден за избиването на прасетата? Танева е в Брюксел, очаква се да бъдат предложени други мерки

zx860y484_3943126

 

 

След множеството бунтове и протести в цялата страна и факта, че въпреки заповедите на министър Танева и БАБХ хората не си убиват прасетата, от Герб и земеделското министерство обмисляли други мерки, като една от тях е отлагане на избиването на прасетата до Коледа, твърдят няколко източника.

 

 

 

След това всеки, който искал да отглежда прасе в задният си двор, трябвало да приведе кочината в двора си в определен вид и прасето да се регистрира при ветеринарен лекар.

 

 

 

Това се обмисля в момента в министерството на земеделието, докато министър Танева е буквално на разпит в Брюксел заради съмнения за далавери от страна на властите в България с чумата. Явно страха от по – големи разкрития е накарало тези в Герб да размислят и да не дразнят повече хората в селата, защото като нищо можело да се стигне и до ексцесии, които полицията и жандармерията да не могат да овладеят.

 

 

 

Според запознати министър Танева още днес щяла да съобщи в Брюксел, че съмненията им за африканска чума в много региони не са потвърдени от вторите проби и затова настояват за нови мерки и да не избиват прасетата в задните дворове на хората в селата.

 

 

 

Тук нещата ще се представят като договорка между правителството и ЕС като ще се отчете, че спирането на избиването на прасетата е заслуга на Герб и разбирателството им с партньорите в Брюксел и е станало заради настояване на Бойко Борисов.

 

 

 

Което всъщност ще си е откровена лъжа, защото никога, никой в Брюксел не е настоявал за избиване на всички прасета в България и няма такива предписания към БАБХ или министерството на земеделието в България

 

 

Но явно това няма голямо значение за управляващите от Герб и шефа на БАБХ Дамян Илиев.

 

 

 

По-интересното е обаче, че само до преди няколко дена Бойко Борисов лично се ангажира със случая, като обеща да отпусне на всички по 300 лева и много от селяните в различни краища на България, не само че си заклаха прасетата посред лято, но си и купиха фризери да си съхраняват месото.

 

 

 

В случая обаче трябва да си зададем и въпроса, кое точно налага на правителството да даде заден ход за умъртвяването на всички прасета в задните дворове на хората и фактът, че няма доказана африканска чума в нито едно село.  Протестите и блокадите на хората или разкритията, които дойдоха от Румъния, за да заглъхне темата сред народа.

 

Продължава и безсрочната блокада на пътя Сливен-Ямбол. Стопаните там отказват да умъртвят прасетата си и настояват държавата да отмени това нареждане. На протест излязоха и в Първомай.

 

Източник: xaknewsbulgariabg1.blogspot.com

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

big_32cf

Ето кога сменяме часа през този месец и какво ни чака

октомври 13, 2019
сигнал660_637def8f0bee633782be5e0838b2456c

Некоректно отношение на кандидат кмет на БСП в район „Изгрев“ в София (СНИМКИ)

октомври 13, 2019

Некоректно отношение на кандидат кмет на БСП в район „Изгрев“ в София (СНИМКИ)

октомври 13, 2019
big_Azis-r

Голяма лична драма сполетя Азис, певецът загуби…

октомври 13, 2019
660_fbfafb670ff5e8bd54ca085f0fb68215

Крисия нанесе жесток удар на Слави – вижте какво му причини малката певица!

октомври 13, 2019
896-504-milcho-leviev

Тъжна вест: Напусна ни виртуозът Милчо Левиев

октомври 12, 2019