СВЯТ

Тръмп отказа визита в Дания, иска Русия на Г-8 догодина. Германия и Франция против

Тръмп отказа визита в Дания, иска Русия на Г-8 догодина. Германия и Франция против

 

big_trump

 

 

Много датски политици окачествиха действията на американския президент като недипломатичен жест, но премиерът на страната уточни, че криза няма. Друго изказване на Тръмп също се обсъжда сред политическия елит – желанието на стопанина на Белия дом да види Русия отвово във формата Г-8.

Доналд Тръмп трябваще за посети Дания по покана на кралица Маргрете Втора. Тръмп обоснова решението си да отложи визитата в Туитър.

Дания е много специална страна с невероятен народ, но предвид коментара на премиера Метте Фредериксен, че тя не се интересува от обсъждане на продажбата на Гренландия,аз ще отложа срещата ни, насрочена за след две седмици, за друго време.

Метте Фредериксен, министър- председател на Дания: Приех новината, че президентът Тръмп отлага визитата си в Дания със съжаление и изненада. Очаквах тази визита. Приготовленията ни бяха в ход. Това беше, мисля възможност да честваме близките отношения на Дания със САЩ.
Фредериксен повтори, че Гренландия не се продава и Брюксел я подкрепи. Според вестник „Вашингтон пост“ в администрацията на Тръмп се е обсъждала възможността на Дания да се предложат по 600 милиона долара годишно за ледения остров за неопределен срок. Сумата била определена на базата на разходите на Копенхаген по автономията.

 

Друго предложение на Доналд Тръмп беше прието за сведение от германското правителство. Два дни преди срещата на голямата седморка, Тръмп поиска стария формат Г-8.

 

 

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Дълго време форматът беше Г-8 и сега е Г-7.Президентът Обама мислеше,че не е добре Русия да е вътре и поиска тя да е вън. Но аз мисля, че е много по-подходящо Русия да е член. Трябва да бъде Г-8, защото много от нещата, за които говорим, трябва да се обсъждат с Русия.

 
Москва отговори, че съответните предложения трябва да се представят на руската страна.

 

Германия и Франция се обявиха против. Макрон нарече евентуалнот връщане на Москва в Г-8 стратегическа грешка.

 

 

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

ЕРДОГАН5e_enszl7

Ердоган: ЕС да чуе внимателно думите на Борисов, че Турция е по-близо до България, отколкото Брюксел

октомври 14, 2019
свещbig_12

Убиха фолк певица пред заведение, задържани са много хора по случая! СНИМКИ/ВИДЕО

октомври 13, 2019
путинbig_302

Путин призова Сирия да бъде освободена от чуждо военно присъствие

октомври 12, 2019
big_11228

Водеща четеше сериозни новини, когато неочаквано някой влезе в студиото и… ВИДЕО

октомври 12, 2019
comp-1570712472

Майка застреля тинейджър, който насилил 6-годишната й дъщеря… СНИМКИ

октомври 12, 2019
tramp-22

Тръмп заплаши Турция със санкции, но при неприемливи условия от нейна страна

октомври 12, 2019