СВЯТ

Тръмп отказа визита в Дания, иска Русия на Г-8 догодина. Германия и Франция против

Тръмп отказа визита в Дания, иска Русия на Г-8 догодина. Германия и Франция против

 

big_trump

 

 

Много датски политици окачествиха действията на американския президент като недипломатичен жест, но премиерът на страната уточни, че криза няма. Друго изказване на Тръмп също се обсъжда сред политическия елит – желанието на стопанина на Белия дом да види Русия отвово във формата Г-8.

Доналд Тръмп трябваще за посети Дания по покана на кралица Маргрете Втора. Тръмп обоснова решението си да отложи визитата в Туитър.

Дания е много специална страна с невероятен народ, но предвид коментара на премиера Метте Фредериксен, че тя не се интересува от обсъждане на продажбата на Гренландия,аз ще отложа срещата ни, насрочена за след две седмици, за друго време.

Метте Фредериксен, министър- председател на Дания: Приех новината, че президентът Тръмп отлага визитата си в Дания със съжаление и изненада. Очаквах тази визита. Приготовленията ни бяха в ход. Това беше, мисля възможност да честваме близките отношения на Дания със САЩ.
Фредериксен повтори, че Гренландия не се продава и Брюксел я подкрепи. Според вестник „Вашингтон пост“ в администрацията на Тръмп се е обсъждала възможността на Дания да се предложат по 600 милиона долара годишно за ледения остров за неопределен срок. Сумата била определена на базата на разходите на Копенхаген по автономията.

 

Друго предложение на Доналд Тръмп беше прието за сведение от германското правителство. Два дни преди срещата на голямата седморка, Тръмп поиска стария формат Г-8.

 

 

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Дълго време форматът беше Г-8 и сега е Г-7.Президентът Обама мислеше,че не е добре Русия да е вътре и поиска тя да е вън. Но аз мисля, че е много по-подходящо Русия да е член. Трябва да бъде Г-8, защото много от нещата, за които говорим, трябва да се обсъждат с Русия.

 
Москва отговори, че съответните предложения трябва да се представят на руската страна.

 

Германия и Франция се обявиха против. Макрон нарече евентуалнот връщане на Москва в Г-8 стратегическа грешка.

 

 

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

emaniuel_makron_bgnes

Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС бе твърде прибързано

февруари 4, 2020
2

Започва най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

февруари 4, 2020
zaharova

Захарова за полския дипломат №1: Така мислят всички Наполеоновци… в лудницата

февруари 3, 2020
италия67af524c1cc343cfbab3f615205b13f7

Пробив! В Италия успяха да изолират коронавируса, до 6 месеца е възможна ваксина

февруари 3, 2020
staloun-bgnes_thumb-ogimage

Майко мила! Това Силвестър Сталоун ли е? СНИМКА

февруари 1, 2020
-тръмп-2-1200x628-resize-quadrant(C)

Огромна трагедия и коварство: Демократите оплакват провала си в импийчмънта срещу Тръмп

февруари 1, 2020