САЩ

Тръмп предложил ураганите да се удрят с атомни бомби

Тръмп предложил ураганите да се удрят с атомни бомби

 

epa07792010 US President Donald Trump attends a G7 working session on 'International Economy and Trade, and International Security Agenda' during the G7 summit in Biarritz, France, 25 August 2019. The G7 Summit runs from 24 to 26 August in Biarritz.  EPA/JEFF J MITCHELL / POOL

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил няколко пъти на висши служители от Министерството на вътрешната сигурност и от службите, отговарящи за националната сигурност, да се хвърлят атомни бомби срещу ураганите, преди да са връхлетели върху територията на САЩ, твърди американският информационен сайт Axios, който се позовава на източници, които са чули думите на президента.

 

 

 

От сайта уточняват, че един от източниците, който е присъствал на съвещание, посветено на ураганите, е разкрил, че Тръмп е казал: „Разбрах. Разбрах. Защо да не използваме атомни бомби срещу тях?“

 

 

 

„Те започват да се образуват край бреговете на Африка, докато се движат през Атлантическия океан, ние хвърляме бомба в окото на урагана и тя го възпрепятства. Защо не можем да направим това?“, добавя източникът, перифразирайки думите на американския държавен глава.

 

 

 

Запитан как е реагирал експертът, който е разяснявал на Тръмп положението с ураганите, източникът си спомнил, че специалистът е казал нещо от сорта на „господине, ще разгледаме тази възможност„.

 

 

 

Тръмп отговорил, като попитал недоверчиво с колко урагана САЩ могат да се справят и повторил предложението си за намеса на правителството, преди те да връхлетят сушата.

 

 

 

Експертът бил шокиран, уточнява източникът, който е присъствал по време на съвещанието. „Хората бяха изумени. След като съвещанието приключи, си помислихме: „Какво се случва? Какво правим с това?“

 

 

 

Тръмп лансира подобна идея още през 2017 в разговор с висш служител от администрацията. Тогава Тръмп попитал дали администрацията трябва да бомбардира ураганите, за да ги спре да удрят територията на САЩ. Тогава обаче Тръмп не е говорил за атомни бомбардировки.

 

Нюз БГ

loading...
0
САЩ

More in САЩ

ТРЪМПphprxigmz_800x

Провал на опита за импийчмънт на Тръмп

февруари 6, 2020
2

Започва най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

февруари 4, 2020
-тръмп-2-1200x628-resize-quadrant(C)

Огромна трагедия и коварство: Демократите оплакват провала си в импийчмънта срещу Тръмп

февруари 1, 2020
сюл1580214937-lisd

Загина офицерът от ЦРУ, координирал ликвидирането на Сюлеймани

януари 28, 2020
изи1476793511-shutterstock-397569799

САЩ спира визите на 7 страни, ето кои са те

януари 22, 2020
big_Donald_Trump

Откриха процеса за импийчмънт на Тръмп в Сената

януари 16, 2020