Uncategorized

Баба възкръсна пред гробарите преди да я закопаят жива, доктор я обявил за мъртва

Баба възкръсна пред гробарите преди да я закопаят жива, доктор я обявил за мъртва

 

medium_ковчег

 

Нелепа случка в стил филм на Емир Кустурица се разигра на Балканите. 89-годишна баба от сръбския град Кикинда възкръсна пред шашнати гробари, след като преди това доктор я обяви за мъртва, съобщи сръбският „Blic“, цитиран от Kmeta.bg. След съживяването жената била закарана в болница, но в неделя за жалост издъхнала в лечебното заведение вече наистина.

Сагата започнала преди дни.

 

Старицата живеела сама в семейната къща, била тежко болна. Нейна роднина я заварила в безсъзнание и повикала Бърза помощ. „Линейката дойде много бързо, но за жалост докторът само констатира смъртта й. Той каза, че според него тя била издъхнала доста преди да подадем сигнала, затова за всеки случай повикаха и полиция“, обясни човек от семейството. Полицаите пристигнали, огледали, записали си нещо и си заминали.

 

 

„Тогава лекарят каза, че можем да се обадим в погребалната служба и да организираме погребението“, продължи роднината.

По думите му само компетентната намеса на служителите от погребалното бюро попречили бабата да бъде закопана жива.

 

 

Гробарите получили разрешение от пишман доктора от Бърза помощ да отнесат тялото на „мъртвата“. Те обаче работели по стриктни процедури, които се оказали полезни в случая.

 

 

„Длъжни сме детайлно да огледаме покойника или покойницата преди да отнесем тялото, както направихме и този път. Проверихме дали има някакви външни рани, прегледахме дрехите, след което нейна роднина ни помоли да свалим един накит от нея“, разказа пред Blic човек от фирмата.

 

 

 

Негов колега се сетил, че лекар му казал за една точка за акупресура, при натискането на която тялото реагира дори в най-дълбока кома. Той решил още веднъж да провери дали има живот в тялото. След като натиснал точката, бабата се събудила, отворила очи и бързо дошла на себе си.

 

Роднините отново повикали Бърза помощ, бабата била транспортирана в неврологията на близката болница, където в неделя тя „умряла за втори път“, пише Blic.

 

 

Директорката на Дома на здравето в Кикинда, към който е и местната Бърза помощ – д-р Биляна Маркович, потвърдила, че лекарят, обявил бабата за мъртва в първия случай, е направил груба грешка.

 

 

„Той само проверил пулса й, без да използва съвременни медицински методи и апаратура, като апарат за ЕКГ“, каза тя. „Лекарят в момента е наказан и отстранен от работа, тепърва ще вземем всички законови мерки, за да санкционираме подобаващо тази негова постъпка“, каза д-р Маркович.

 

Припомня се и друг случай от 2018 г., когато доктор от Бърза помощ обявил за мъртва 69-годишна жена от старческия център в Кикинда, преди същият лекар да установи, че тя е жива.
Петел

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023