Политика

Борисов захапа Радев от джипката: Асфалтът не се яде, но… Кеф ми е – ниви, чакъл, асфалт. Това дразни другите! (ВИДЕО)

Борисов захапа Радев от джипката: Асфалтът не се яде, но… Кеф ми е – ниви, чакъл, асфалт. Това дразни другите! (ВИДЕО)

 

жипкаbig_628

 

 

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа, за да инспектира как вървят ремонтните дейности по изграждането на АМ „Европа“. Заедно с него пътуват зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

 

След това премиерът откри и разширение на завода на „Кола-кола“ в Костинброд. Борисов отговори и на въпроси на медиите за назначението на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия. Премиерът защити решението на правителството за Георгиев.

 

 

 

„Много ми е кеф така – първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът“, заяви премиерът Борисов и добави, че пътят към Ябланица трябва да бъде открит до 20 дни.

 

 

 

„Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората“, продължи премиерът, като явно отговаряше задочно на критиката на президента Румен Радев – че е закотвил държавата на дъното.

 

 

 

 

Министър Караниколов също се включи и съобщи, че безработицата в страната е на рекордно ниски нива – около 4%. Той допълни още, че за последната календарна година у нас са открити заводи за около 300 млн. евро, като по този начин са се отворили работни места за повече от 3000 души.

 

 

 

По темата с чуждестранните инвестиции министърът на икономиката обяви, че очакванията са до края на годината размерът им да достигне 2 млрд. евро.

 

 

 

 

„Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора“, продължи с разясненията Караниколов.

 

 

 

След като инспектира изграждането и ремонта на магистрала „Европа“ край Сливница премиерът се отправи към завода Кока-Кола ХБК- България в Костинброд. Министър-председателят Бойко Борисов откри новите производствени мощности и разширяването на производствения център на Кока-Кола в Костинброд.

 

 

 
Инвестицията е за над 34 милиона лева. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лева.

 

 

 

 

„Асфалът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати“, отбеляза Борисов.

 

След това премиерът продължи инспекцията.

 

Очаквайте подробности!

 

Борисов инспектира

След като инспектира изграждането и ремонта на магистрала „Европа“ край Сливница премиерът се отправи към завода Кока-Кола ХБК- България в Костинброд

Премиерът инспектира строителните дейности по изграждането на АМ „Европа“ (Видео)

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024