Политика

Българите във Валенсия гневни на Борисов, излязоха с петиция против новия генерален консул Пл. Георгиев

Българите във Валенсия гневни на Борисов, излязоха с петиция против новия генерален консул Пл. Георгиев

 

валенсия20170711_163058-e1499794618459

 

 

Българите във Валенсия излязоха с петиция против новия генерален консул. Тя е следствие на недоволството на сънародниците ни след разпространената вчера от българските медии информация, че правителството на Р. България е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев да застане начело на Генералното консулство във Валенсия.

 

 

Българската диаспора в испанския средиземноморски град не приема доводът на управляващите за назначаване на новия генерален консул г-н Георгиев, а именно, че той е имал „изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи“.

 

 

 

Сънародниците ни подчертават, че „ ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници” и задават три много важни въпроса относно назначаването: за наличието на конкурс, за съответното образование и за владеенето на чужди езици на Георгиев.

 

 

 

И накрая отново към правителството: „Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало?

 

А за нас замислихте ли се?

 

Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!”

 

Източник: worldbg.eu

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024