ОБЩЕСТВО

България на бунт! Над 50 селища готвят мащабен координиран протест срещу властта в събота

България на бунт! Над 50 селища готвят мащабен координиран протест срещу властта в събота

 

bb

 

Над 50 български села се готвят в събота да блокират пътища в цялата страна, за организацията се използват форуми, чатове и групи в социалната мрежа, а искането на всички ще е само едно БАБХ да спрат избиването на свинете на хората.

 

 

 

Не може всички прасета в задните дворове на хората да се избиват, а в големите свинекомплекси да си продължават да ги гледат гневят се хората в социалните мрежи, като все по-често се пише и за оставка на Бойко Борисов и Герб след поредната катастрофа, която са предизвикали в държавата.

 

 

 Дори и да го арестуват Дамян Илиев нас това какво ни топли искаме да спрат да ни избиват прасетата, ако ли не да си ходят, не става така само на нас да вменяват вина. Време е вината да си я понесат Герб и всичките им безделници по министерствата, няма седмица без скандал в България, но ако го слушаш Бойко всичко ни е наред на нас българите.

 

 

 

Десетки жители на община Долни Чифлик блокираха пътя между Варна и Бургас. Причината – собствениците на домашни прасета отказват да ги умъртвят заради африканската чума , информира БНТ.

Официално протестът беше обявен за 17:00ч., тогава протестиращите блокираха за кратко пътя.

 

 

В 18:00 те решиха отново да блокират пътя Варна – Бургас, пресичайки на пешеходната пътека, която се намира в село Старо Оряхово.

 

 

Протестиращите категорично отказват доброволно да умъртвят прасетата, които отглеждат в своите дворове. Ако те не го направят обаче, на 14 август е обявената дата, когато от БАБХ заедно с полиция ще отидат в Старо Оряхово, за да бъдат умъртвени прасетата.

 

Хората нямат разрешение да блокират международния път, но те са категорични, че ще привлекат вниманието на управляващите, защото искат те да дойдат да разговарят с тях.

Утре отново ще бъде блокиран пътя в 17:00.

 

 

Днес Спецпрокуратурата започва разследване в БАБХ, като според някои източници ще бъде пожертван д-р Дамян Илиев, който ще си отиде на принципа подавам оставка, защото някой някъде имал съмнения, но един ден ще видите, че съм невинен.

 

 

Според запознати Бойко Борисов вече реално е похарчил шефа на БАБХ, за да не лъснат още по – големите далавери в министерството на земеделието. Десислава Танева, ако си отиде като Румен Порожанов, Бойко Борисов реално остава без довери хора в това министерство и то минава буквално в ръцете на ДПС, които имат най – много кадри в министерството и като нищо могат да саботират работата на всеки един министър на Герб.

 

 

Само Танева и Порожанов са наясно с всички далавери, които се правят и с тях се пълни партийната каса на Герб, нещо което е добре известно на Бойко Борисов, който е много наясно, че ако и Танева си отиде, то той няма как да контролира агроминистерството.

 

 

 

Нито една социологическа агенция в момента не иска да покаже реално резултата с колко се срина доверието в Герб след избухването на скандала с африканската чума по свинете в България. Всички мерки на министерството на земеделието и БАБХ буквално са сринали доверието в партията на Бойко Борисов до минимум, а информацията, че се подготвя внос на месо от Европа и САЩ директно е ударила по имиджа на партията във всички градове.

 

 

Скандала с хакването на данните на НАП, дори вече не се коментира толкова споделят анализатори, но пък за сметка на това цяла България следи с интерес какво се случва в селата с унищожаването на прасетата. Само три месеца преди местните избори Герб са на прага буквално да не спечелят нищо в селата и това ще се дължи най – вече на неадекватните им мерки за справяне с кризата африканска чума по свинете.

 

Източници: Петел, Хакнюз,

 

xaknewsbulgariabg1.blogspot.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024