Коментари

Дипломатическата служба – последно пристанище на издънките на ГЕРБ

Дипломатическата служба – последно пристанище на издънките на ГЕРБ

diplfmati_800
Пацо Терасата ще бъде изпратен в сладко изгнание като консул на България във Валенсия и Балеарските острови. Не се и съмняваме, че и там ще блесне с коректност и желание за служба на народа.

Последните тридесет години бяха фатални за дипломацията в България. Започвайки от шлифера на Желев, ръката на чашата за вино на благоверната му, Ленчето, която след посланничеството си си уплътнява времето с кражби за разкрасяване, през Филчев, когото дори степите на Монголия не успяха да спрат да скрие дивотиите си. Дипломатическата служба в България вместо за професионалисти, се превърна в луксозно изгнание за неудобните любимци на властта. Всеки, който се е олял в служба на управляващите и хората не могат да го понасят, е удобно отстраняван, с мисълта, че и чужденците са хора, и те малко зрелища да погледат.

 

 

Като легенди се носят култовите изпълнения на „видни“ отвсякъде наши дипломати по света. А после се чудим, защо имиджът на България е някъде на нивото на Буркина Фасо. Не може да пращаш престъпници и хора, нарушавали законите, предизвикващи само негативни реакции у народа, да представляват същият този народ.

 

 

Пацо има много информация. Затова и е неудобно да бъде притесняван тук. Току-виж си отвори устата. Явно стана, че хората, макар и свикнали на всякакви золумщини от властта, трудно ще преглъгнат Пацо заедно с терасата му, да прокурорства и защитава закона. Някак си грозно изглежда нарушителят да спазва за изпълнението на закона от другите. Затова, за да си мълчи и хората да го забравят, Пацо с нашите пари ще бъде изпратен да представлява България.

 

 

 

Че защо да не я представлява? Та той е пълно олицетворение на държавата в момента – нагло и безочливо управление, което нарушава законите с убедеността, че те не важат за него, а единствено за народа. И възмутен, че някой му търси сметка за нарушението им. Нека и чужденците да ни видят резила. Защото не се и съмнявайте, всяко едно дипломатическо назначение е показателно за другите държави. Първо, виждат колко ни е акълът и второ – колко е лесно да ни заобиколят, пренебрегнат или подиграват. Защото и ние самите си го правим!

 

 

 

Бон воайяж, Пацо! Блесни и там! След три дена тук вече ще са те забравили. Заедно с политиците, които прикри и избели с белината на невинността….

 

 

 

Бедний ми български народе, с какво заслужи подобни подигравки?

 

Елена Гунчева, фейсбук

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024