Криминално

Дъщерята на жертвите от Негован се върнала вчера от чужбина и съобщила, че родителите й ги няма от 40 дни

Дъщерята на жертвите от Негован се върнала вчера от чужбина и съобщила, че родителите й ги няма от 40 дни

 

bivsh-shampion-i-priiatelkata-mu-sa-707

 

 

Най-малко четирима души са на разпит в полицията заради двата разчленени трупа, открити преди 10 дни край село Негован. По неофициална информация двама от задържаните са заподозрени, а за останалите двама все още се установява съпричастност. Мотивът за двойното убийство е финансов, коментираха след разкритията източници от полицията, съобщава bTV.

 

 

 

 

По-рано днес мистерията покрай зловещата находка край Негован започна да се разплита. Установена е самоличността на жертвите.

 

 

 

 

Mъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Според Нова телевизия жената се казва Марияна, на 70 г., бивша учителка. Първоначално от полицията бяха съобщили, че жената е на възраст около 50 години.

 

 

 

 

 

Дъщеря им вчера е пристигнала в България, като е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни. Твърди се, че тя не е била в добри отношения с родителите си. Приятелката Нина Стефанова сподели пред bTV, че снимките на дрехите, разпространени от полицията, са я насочили че това може би е Данчо, както тя нарече треньорът по борба. Той се носел в същия спортен стил. Освен това тя на няколко пъти подчерта, че имала и предчувствие. Приятелката уточни още, че за последно преди около 40 дни убитите са били на опело.

 

 

Йордан Атанасов често е разхождал бяло куче сутрин, но в последните седмици никой от съседите му не го е засичал. Семейството било заможно. Полицаите все още претърсват апартамента, където е живяла двойката в блок на столичния булевард „Витоша“.

 

 

Ще спазваме определени ограничения в информацията, която ще ви дадем днес, за да не пречим за разследването. Това заяви на извънреден брифинг пред сградата на Техническия университет в София зам.-главният прокурор Иван Гешев, който даде подробности за разследването на двойното убийство и захвърлените човешки останки край Негован.

 

 

 

„Искам да благодаря на колегите, които работиха по този случай. Те свършиха отлична работа. Прокуратурата и МВР работиха в много добро взаимодействие. Този случай беше изключително тежък и българските граждани трябва да се гордеят със своите полицаи и разследващи органи. Случаят е тежък, защото не е подаван сигнал за престъпление или изчезнали хора. Към момента са задържани две лица, за които имаме подозрения, че са извършители на това тежко престъпление. Това, което мога да кажа, е, че съм сериозен оптимист за това разследване и доказателствата, които имаме. Тук сме, защото тук са открити оръжията, с които са извършени убийствата.

 

 

Двамата заподозрени нямат нищо общо с Техническия университет. Тук са имали работилница за поддръжка на определени неща към университета. Техническият университет също няма нищо общо със заподозрените. Най-вероятно убийствата са извършени в апартамента на жертвите. Опитите за заличаване на следите също са се случили там. Жертвите са застреляни. Иззели сме много биологичен материал. Към момента доказателствата сочат, че мотивът за убийството е користен. За извършителите сме получили оперативна информация. Единият от задържаните в момента се намират зад нас. Аз не помня да съм бил свидетел на толкова жестоко убийство. При тях можем да говорим за сериозни личностни отклонения“, категоричен беше Гешев.

 

 

 

„Аз също искам да благодаря на всички колеги. Случаят беше наистина тежък. Интересното беше, че в този случай първо стигнахме до извършителите на престъплението, а едва после до жертвите. Беше проведена адски много работа на терен. Аз съм потресен от тези убийства – разчленяване, наистина е много гнусно. Ако някой види какво има вътре, ще бъде потресен. Не мога да си обясня как хора могат да извършат такова нещо. Като започнахме да ги следим и да събираме информация за тях, аз се чудих как могат така спокойно да се разхождат и да си вършат работата тези хора. Все още събираме доказателства, за да ги предоставим на прокуратурата“, заяви от своя страна вътрешният министър Младен Маринов.

 

 

 

„Проведохме страшно много работа. Потърсихме и помощ за гражданите, но за съжаление не получихме сигнали. Вчера отново подадохме сигнал и получихме оперативна информация, като днес по обяд заподозрените са задържани в населено място, близо до София, в обект, в който са работили. Те са криминално проявени. Имат регистрации за кражби на МПС-та, незаконно притежание на оръжие. Единият е 75-ти набор, другият е 80-ти. И двамата са от София. Жертвите и убийците са се познавали повече от година, като заподозрените са извършвали ремонти в апартамента. Не можем да коментираме дали става въпрос за имотна мафия и желание за отнемане на апартамента. По-скоро става въпрос за голямо количество пари и ценности“, добавиха от МВР.

 

канал 3

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024