Политика

Изненада! Eксшефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

Изненада! Eксшефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

 

ПЛАМЕНphpaklu0l_800x

 

 

Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България в испанския град Валенсия.

 

 

 

Кабинетът е взел решение за новия му пост на закрито заседание преди седмица. То вече е публикувано в Правителствената информационна система.

 

 

 

Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и оставката му бе  одобрена от Народното събрание. Магистратът аргументира оттеглянето си от поста с разразилия се скандал  с терасата на апартамента му в София, върху която според столична община има построени незаконни постройки.

 

 

 

Първоначално Пламен Георгиев излезе в отпуск, след като бе посъветван от премиера Бойко Борисов. По това време започна данъчна проверка на шефа на КПКОНПИ за евентуални разминаване между доходите и разходите му.

 

 

Проверката не установи нарушения, а той обясни, че е станал жертва на олигарсите, но призна, че е сбъркал в общуването си с медиите.

 

 

 

Той каза, че отдавна е бил решил да се оттегли, но е чакал само да приключат данъчните ревизии, за да се види, че всичко е чисто. Уточни, че решението му за напускане е лично и не е било обсъдено с премиера Бойко Борисов.

 

 

Самият той обяви тогава, че проверка на НАП е установила, че всичко около доходите и придобиването на имота му е законно.

 

 

Няколко дни след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Последното му назначение е с дата 1 август, решиха съдебните кадровици.

 

 

Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

 

 

 

 

Мадиапул, Лупа БГ

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024