Коментари

Изпращат Пацо във Валенсия, където съдят за корупция и лукс апартаменти

Изпращат Пацо във Валенсия, където съдят за корупция и лукс апартаменти

paco_terasa
Застроени покриви има и във Валенсия, но по правилата
Изпращат Пламен Георгиев, доскорошен бос на мегаантикорупционнотоКПКОМПИ, допреди седмица спецпрокурор за консул в испанския град Валенсия. Само Пеевски е назначаван за по-кратко време, но тогава народът все още бе бунтовен и номерът не мина. За Пламен Георгиев, наричан от някои Пацо Терасата, възмущението е предимно във форумите.

 

 

 

Възмущават се тези, които все още искат и вярват, че нещо в тази държава може да се промени. Отговорът на назначилите Георгиев на дипломатически пост, за какъвто той не отговаря на нито едно условие, е формалното обяснение, че знаел испански и работел добре с испанските правоохранителни органи. Който не вярва е за негова сметка. Кучетата си лаят – керванът си върви…

 

 

 

Подобни решения демотивират и отчайват хората с гражданска позиция, но това е и целта. Блъскаш се в стената на статуквото, докато отмалееш и се откажеш.

 

 

 

 

Кратка справка за средата във Валенсия обаче показва, че Пламен-Пацо няма да е спокоен там. Хубава държава, хубав град, хубави хора, но настроени срещу корупцията. Предишният премиер Мариано Рахой пада от власт заради корупционна афера в партията му. Скандалът се разрази именно във Валенсия, където бяха арестувани 29 политици, финансисти и дори магистрати от или близки до управляващата тогава Народна партия.

 

 

 

Аферата бе кръстена „Гюртел“. Те бяха обвинени в далавери с обществени поръчки. Тема, особено близка до сърцето на Георгиев с малка разлика: той се специализира в прикриване на такива далавери, а там ги разкриват. Пример: ковчежникът на Народната партия получава от испанския съд 33 години затвор. Останалите обвиняеми получават общо 350 години!

 

 

 

 

Бизнесменът Франциско Кореа, който бил прикриван дълго време от важен прокурор, се „сдобива“ с 52 години затвор.  Магистратът също е обвиняем.

 

 

 

Сега внимавайте! Бившият президент на футболния клуб „Валенсия“ е арестуван преди три месеца в обвинение, че е закупил луксозно жилище, злоупотреба със служебно положение, укриване на доходи и пр. Купуване на луксозен имот, нали? Връзката силно се набива на очи, но Георгиев и КПКОНПИ „изпраха“ всички големци, за които имаше съмнения, факти и доказателства, че са забъркани в „Апартаментгейт“, например. Взеха им оставките и по този начин ги спасиха от закона. Сега си харчат парите и спят като бебета, а Георгиев получава утешителна награда за усилията.

 

 

 

Освен, че е спец по испански, има и друга причина Георгиев да бъде изпратен във Валенсия. Той знае нелицеприятни неща за важни лица, а това винаги носи рискове, ако реши да говори тук и там. По-добре далеч във Валенсия. А се оказва, че и там има застроени покриви и тераси. Но наша проверка показа, че всички те се декларират и въобще се появяват само след изключителното разрешение и одобрение на съответните органи и институции. Объркан казус като този със застроения покрив на Георгиев в София е невъзможен. Ако се случи – тежко и горко на дръзналия да нарушава закона и правилата. Почти като у нас…

 

 

 

 

Назначението на Пламен Георгиев след провала му в КПКОНПИ и намесването му в „Апартаментгейт“ ужасно вреди на управлението. Но въпреки това се предприема. Което захранва слуховете, което още повече вреди. Но очевидно има причини по-важни от инкасирането на загуби.

 

Кирил Данаилов, фрог нюз

frognews.bg

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024