Катастрофи

Истина ли е: Златното момиче Любомира Казанова – участничка във фатална катастрофа?! СНИМКИ

Истина ли е: Златното момиче Любомира Казанова – участничка във фатална катастрофа?! СНИМКИ

 

d608fe6736677ce240b448cff488a8c1ed00ecd1

 

 

 

„Златното момиче гимнастичката Любомира Казанова погуби моят син в катастрофа на 24.08.2019-та.“ – така започва постът на Вили Чакърова-Палпурина, която губи своя син Васил във фатален инцидент.

 

 

 

Постът съобщава още, че никъде в медиите не се казва името на участничката в катастрофата – Любомира Казанова.

 

 

„С връзки можеш да се отървеш мило момиче и да изопачиш истината, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. 

 

 


Моля за гласност и справедливост! За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си“ – завършва съобщението на майката Вили.

 

 

 

 

Екипът на Lentata.com се свърза с майката, която ни помоли за случилото се да разговаряме с дъщеря й Валентина, тъй като мъката й е прекомерно голяма и тя не е в състояние да разказва за трагедията.

 

 

По телефона потърсихме сестрата на загиналия в катастрофата моторист – Валентина Мартинова Палпурина.

 

 

Ето какво разказа тя за случилото се:

 

 

 Валентина: „Брат ми си е виновен до една степен, но мен ме подразни факта, че въобще не се споменава в медийното пространство другият участник. Тя е карала (бел. ред. Любомира). Това се случва на центъра на Казичене, и брат ми Васил Палпурин (на 45 г.) живее там, и тя живее там. Това се случва на 24 август, следобед към 16 часа. Това, което аз знам е, че брат ми е карал мотора и е идвал от сладкарницата, вървял е по главен път, има стоп, който стоп е много затулен от храсти, но той го знае, че го има тоя стоп, има легнал полицай, пред него е имало автобус. Там има и спирка, той изчаква автобуса, продължава…
Много е важно да се знае, че този стоп е на поне 150 метра от удара. Всички го обвиняват и в следствието казват, че свидетели били казали, че той не бил спрял на стопа. Добре, той дори и да не е спрял на стопа, след това има легнал полицай, след това има 150 метра, от другата страна е налетяла на него въпросната госпожица Казанова. Доколкото знам спирачен път на колата няма, има спирачен път на мотора. Той се е опитал да избегне удара, ударил е колата й от страната на шофьора, отляво малко калника, нищо друго, а той, като се опитва да скочи от мотора (защото е падал многократно, той кара мотор от десетгодишен) и да избегне удара, и вече като не е имал каска той пада директно на главата и мозъка му го събирахме по тротоара. Трагедия страшна, професионален шофьор е, кара тир, моторът му е страст, а тя доколкото разбрах има книжка от няколко месеца…

 

 

Васил се движи направо, а тя му се пада да идва от дясно.

Аз като отидох там, вече беше дошла полицията, майка ми беше там, а майка ми е възрастна жена, беше изпаднала в шок, съпругата му я нямаше, и просто…знам само, че е починал на място, защото просто половината му глава я няма. Тепърва ще се води следствие и ще бъде разпитвана“.

 

 

 

Lentata.com: А вие в кой момент разбирате коя е участничката в катастрофата?

 

 

„Днес, днес отидох вече в следствието и се запознах със следователката, която ще води делото и виждам имената, и тогава вече разбирам за кого става въпрос. Иначе там в селото ми говореха – ми едно момиче, то от скоро е шофьор, едно момиче, едно момиче…Най-ужасното е, че родителите й даже са съученици на моя брат.

 

 

 

В интернет пространството пише само, че моторист е загинал в центъра на Казичене, след като не спрял на стоп. Нищо повече. Няма кой е бил, кой е участвал и мен това ме амбицира да дам гласност. Нито ще го върнат, човешки ви го казвам. Ние всеки ден слушаме за какви ли не дребни неща, някакви незначителни, докато тука…

 

 

 

 

А днес следователят ме посъветва да търся свидетели, да говоря с кмета, да видя дали има камери и когато отидох при кмета (а това се случва точно на центъра при кметството) и изведнъж всички камери не работят.

 

 

В следствения протокол пише, че брат ми не е карал бързо, а с 30 км, а да му хвъркне главата значи нещо не е окей, само факта, че той е бил без каска вече ще се злоупотреби с това…

Искам само гласност, нито искам обещетение, нито ми трябват пари, защото нищо няма да ми върне брат ми“.

 

 

 

Снимки на мястото на катастрофата, направени от сестрата на загиналия Васил – Валентина днес:

 

 

ПЪРВОНАЧАЛЕН ПРОТОКОЛ ОТ СЛЕДСТВИЕТО, ПРЕДОСТАВЕН ОТ СЕСТРАТА НА ЗАГИНАЛИЯ ВАСИЛ:

 

Източник: Лентата.ком

https://www.lentata.com/page_15289.html

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023