Uncategorized

Коварна болест погуби най-мистериозната и недосегаема фигура на закона в Бургаско! СНИМКА

Коварна болест погуби най-мистериозната и недосегаема фигура на закона в Бургаско! СНИМКА

 

СВЕЩbig_12c5f

 

 

Едва на 50 години в Айтос е починал от скоротечно злокачествено заболяване някогашният бивш спецполицай №1 в Бургаска област, бодигард, съдия и адвокат – Георги Габровски. За това съобщиха негови близки приятели, покрусени от загубата на най-мистериозната и считана за недосегаема от закона фигура в Бургаска област.

 

габровски156674545086419

 

До септември 2000 година Георги Габровски бе началник на Сектор „Борба с масовите безредици” в РДВР-Бургас. Внушителната му фигура и страховито излъчване всяваха респект и у най-изпечените престъпници в региона – в период, когато мафията бе надделяла над държавата.

 

 

Шефът на спецчастите бе обаче тихомълком освободен от системата на МВР, след като бе открита мъртва в семейното им жилище съпругата му Марияна. Единственото нещо, което стигна до публичното пространство бе, че 30-годишната жена е простреляна смъртоносно в корема в спалнята им около 22 часа вечерта, докато в същото време, спецполицаят е бил в кухнята.

При разследването се разбра само, че изваденият куршум от тялото й е от „Макаров” – марка, различна от законно притежаваното оръжие на спецченгето.

 

 

 

 

 

Веднага след трагедията и оттеглянето му от активната полицейска рабора, Габровски получи най-високия пост в частния сектор – бодигард на изпълнителния директор на „Нефтохим” Владимир Ракитский. За съпругата му се знаеше, че е работела в счетоводството на руска фирма, с офис на територията на „Нефтохим”.

 

 

 

 

Друг неофициален факт около Габровски бе изключително топлата му връзка в същия период с административния директор на „Нефтохим” Енчо Стоев, който по чудо оцеля след кървав атентат в собствения му дом, поръчителите и извършителите на който останаха покрити в мъгла и до ден днешен.

 

 

 

 

След 2005 година за Габровски бе известно, че работи като съдия по вписванията в Карнобатския районен съд. Срещу него имаше обвинения за измами от земеделски производители, заради което се водеше и разследване в Районната прокуратура на Айтос, но до съдебно дело така и не се стигна.

 

 

 

 

През 2009 година Габровски бе издебнат от екип на ТВ „СКАТ” в адвокатска кантора в Айтос, където приема клиенти и практикува едновременно с дейността му като съдия. Известно бе, че изключително здравия физически мъж натроши скъпата телевизионна техника на екипа и го заключи в помещението с цел сплашване. За психическото малтретиране на оператор, фоторепортер и журналист бе образувана преписка в Районната прокуратура в Айтос, но повече от година никой от прокурорите не събра смелост да поеме производството, с извинение, че Габровски продължавал да бъде оперативен работник в системата на МВР и че вероятно измамата, свързана със земеделието, всъщност била част от по-голямо разследване. Преписките – за измамата и за психическия тормоз с повреждане на служебно имущество,  бяха прекратени по давност.

 

 

 

 

 

През последните 5-6 години Георги Габровски се занимаваше основно с адвокатска дейност. Известен е като един от добрите адвокати по наказателни дела в региона. Член е на Ротари клуб-Карнобат, спомоществовател на редица обществено значими прояви.

 

Флагман

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023